Stoops to Conquer
Add
Like
Comment
Share

GreenCity Lofts is located in a neighborhood that Swatt delicately phrases as “transitioning”; it’s not exactly the kind of place you want to roam around alone late at night. But Swatt successfully campaigned for features that would balance the industrial design of the lofts with the residential nature of the structure; hence the stoops. “It was really brave of the developer,” Swatt says, “to have the building meet the ground like that. There are security concerns, of course.” Balconies and porches add to the connection between the structure and the outside world, as do the open-air corridors that allow for more contact between residents. Creating courtyards within the structure that weren’t overwhelmed by the edgy surroundings was also a design coup for Swatt. “I wanted it to be a little tough, but friendly,” he explains. “I wanted it to have an industrial, tech-y feel, but not have it be an ice cube.” 

Balconies and porches allow more contact between residents.

Comments
Dwell Life © 2016Download our iOS App

We’re inviting you to join us to create a place where we can inspire and share with each other every day, collaborate on collections, projects and stories, ask questions, discuss and debate ideas.

Log in