The two units in the duplex share a wall in the main house, so Rios continued the mirrored effect by placing the shipping containers side by side about 10 feet away from the home. Cut into the sides, the windows allow natural light to illuminate the shipping container and are designed to give parents a view of the kids playing in the backyard.
It's up to the homeowner to decide what to do with the additional 160 square feet; here, it's staged as an office. The shipping container features track lighting, wall sconces, a full-height cabinet to hang clothes, and a mini split air conditioner. The floors are a mix of engineered wood and hand-painted tile from Clay Imports. From inside the container, you can see through to the front of the house.
The front facade upcycles wood from the pallets used to ship in the cabinets.
Click to comment