CRESCENT H – Situated on top of a sloping knoll and an aspen grove, this home was sited to capture panoramic mountain views and create a dramatic arrival sequence. The program is arranged in separate building forms to cultivate intimacy while maximizing exposure. Movement is choreographed to contrast solid characteristics with void, creating pockets of shelter and outdoor connections. The roof protecting the kitchen pavilion, along with the kitchen and dining rooms, lays across an east-west axis to take full advantage of the scenery. Sedimentary stone from a nearby quarry mimics the natural landscape, with clear vertical grain cedar siding to break up the pattern and add warmth. Photo by Gibeon Photography.  Photo 14 of 16 in Naturally Modern

Naturally Modern14/16

CRESCENT H – Situated on top of a sloping knoll and an aspen grove, this home was sited to capture panoramic mountain views and create a dramatic arrival sequence. The program is arranged in separate building forms to cultivate intimacy while maximizing exposure. Movement is choreographed to contrast solid characteristics with void, creating pockets of shelter and outdoor connections. The roof protecting the kitchen pavilion, along with the kitchen and dining rooms, lays across an east-west axis to take full advantage of the scenery. Sedimentary stone from a nearby quarry mimics the natural landscape, with clear vertical grain cedar siding to break up the pattern and add warmth. Photo by Gibeon Photography.

Save