As one of Eichler’s courtyard models, the office looks directly through the atrium and into the glass-enclosed living room, providing the ultimate indoor/outdoor feeling. The gray porcelain tile that Klopf Architecture installed in the interior is continued in the atrium.
To satisfy the couple’s desire to combine the kitchen, living, and dining spaces into one large area, they removed the barriers and installed walnut vanities and cabinets for storage. They preserved the original brick fireplace.
Since the original siding was in bad condition, they installed new vertical Western red cedar siding throughout the house, which is also reflected on both the interior and exterior. Klopf explained that one of the challenges of the project was finding a low-VOC stain that would match the color of the original siding.
Click to comment