An Eames lounge and ottoman hold court in the master bedroom upstairs. Plenty of natural light and a muted color scheme give the space a wonderfully light feel.  Photo 1 of 3 in Modern Courtyard House with Custom Rain Screen
What drew Seth Grosshandler and Kim Wainwright to their 20-acre property in rural Hillsdale, New York, were the extraordinary unobstructed views of the Berkshires to the east and the Catskills to the west. The challenge on the completely exposed hilltop site was protecting their planned 2,800-square-foot, two-bedroom courtyard house from the occasionally brutal weather.  Photo 3 of 3 in Modern Courtyard House with Custom Rain Screen
The house's L shape permits a considerable courtyard, and plenty of space for lounging behind the rain screen. The stairs sit at the intersection of the two volumes and lead down into the more social of the two: the dining room, living room, and music room. Tagged: Staircase, Metal Railing, and Wood Tread.  Photo 2 of 3 in Modern Courtyard House with Custom Rain Screen
Click to comment