The living room opens to the dining room, which abuts the kitchen and home office. The walnut dining table, pictured here with an extension leaf in place, was designed by BSC. “The family needed a table that extends for large family dinners, but didn’t feel too formal for everyday use,” Stageberg explains, adding, “Most meals happen around the broader end, but the table can expand to seat up to fourteen.” The dining chairs are Saarinen and the light fixture above the table is from FLOS.  Photo 3 of 7 in Luminous Apartment in a Historic NYC Building
Swipe for Next
The open shelving reaches to the apartment’s 13-foot ceilings, bringing the eye’s attention upwards. Built-in furniture, like the desk Bart works at, was designed throughout the apartment. The couple imagine the desk will be taken over by their children once they’re old enough to do homework. “The design of the space allows us to spend time together, even when we’re doing different things,” Bart says, of the open floor plan.  Photo 5 of 7 in Luminous Apartment in a Historic NYC Building
Swipe for Next
BSC designed suspended powder-coated and walnut open shelves to demarcate the kitchen from the rest of the living space. The detailing on the cast-iron columns inspired the perforated pattern of the semi-transparent screens.  Photo 4 of 7 in Luminous Apartment in a Historic NYC Building
Swipe for Next