A UK Home With Panoramic Ocean Vistas Asks $3.5M

Add to
Like
Share
By Claire Carponen
Overlooking a surf haven on the coast of North Cornwall, this angular abode embraces light and views.

Built into a hillside, this five-bedroom, white stucco house has a great vantage point from which to view the North Cornish coast and its surrounding countryside. The front looks over the surfing hotspot of Polzeath Beach, Pentire Head, and the Atlantic Ocean, while the rear faces gently rolling green fields and hills.

Newsletter
Join the Daily Dose Mailing List

Get carefully curated content filled with inspiring homes from around the world, innovative new products, and the best in modern design

The first-floor balcony is accessed via the living room, and externally via a staircase that leads to the garden. The simplicity of the white exterior reflects a relaxed, seaside vibe.

The first-floor balcony is accessed via the living room, and externally via a staircase that leads to the garden. The simplicity of the white exterior reflects a relaxed, seaside vibe.

Maximizing the space for glazing, the windows on the first floor follow the shape of the pitched roof, which features a number of skylights. The front facade features a double-height window. A floating mezzanine divides the two floors horizontally, but blends into the space, making it look like a single, soaring room.

The living space in the open-plan kitchen/dining/living spaces flows out onto the south-facing terrace. The soft gray color scheme works with Cornwall's cool light and large skies.

The living space in the open-plan kitchen/dining/living spaces flows out onto the south-facing terrace. The soft gray color scheme works with Cornwall's cool light and large skies.

With its clean lines, cube-like form, and recessed shapes, the residence is reminiscent of Art Deco architecture in Miami, while its interior has rustic stone detailing, a cool color palette, and natural woods, which fit in with the Cornish vernacular.

A mix of Scandinavian and industrial furnishing add interest to the streamlined kitchen.

A mix of Scandinavian and industrial furnishing add interest to the streamlined kitchen.

Polzeath Beach is known for its beautiful sunsets, and these are best viewed from the mezzanine living room—a cozy space enclosed by wood-clad half walls featuring a fireplace and skylight that lets in views of the sky and the stars at night.

The abundance of white and gray surfaces and uninterrupted lines gives the kitchen a serene feel, which is enhanced by the views of the unspoiled countryside through the glazed doors. There is no shortage of worktop space, thanks to its C-shape design and large central island.

The abundance of white and gray surfaces and uninterrupted lines gives the kitchen a serene feel, which is enhanced by the views of the unspoiled countryside through the glazed doors. There is no shortage of worktop space, thanks to its C-shape design and large central island.

Built by Michael Tarring Architects for a developer this year, the 4,273-square-foot seaside house is now on the market for $3,441,450 with John Bray and Partners.

The open hallway and staircase increase the flow of light and feeling of airiness. 

The open hallway and staircase increase the flow of light and feeling of airiness. 

The chimney is clad in stone, with a fireplace on each floor, and can be seen through the large skylight in this living space.

The chimney is clad in stone, with a fireplace on each floor, and can be seen through the large skylight in this living space.

Although this living space is open to the open-plan kitchen/dining area, the change in levels between the two rooms makes it feel like two separate spaces.

Although this living space is open to the open-plan kitchen/dining area, the change in levels between the two rooms makes it feel like two separate spaces.

You can hear and see the ocean from this bedroom, which features a covered terrace and full-length glazed sliding doors and a window above.

You can hear and see the ocean from this bedroom, which features a covered terrace and full-length glazed sliding doors and a window above.

With dark gray tiles that mimic stone and atmospheric lighting, this cave-like space has a soothing feel while evoking elemental landscapes. The picture window provides scenic views of the garden, grassland, and the hills beyond while you relax in the spa bath.

With dark gray tiles that mimic stone and atmospheric lighting, this cave-like space has a soothing feel while evoking elemental landscapes. The picture window provides scenic views of the garden, grassland, and the hills beyond while you relax in the spa bath.

The lower-ground floor and the walls supporting the raised front garden are clad in stone, making it look like it is perched on a rock.

The lower-ground floor and the walls supporting the raised front garden are clad in stone, making it look like it is perched on a rock.

The house has uninterrupted views over the village of Polzeath and its sandy beach and bay, which is a surfing hotspot.

The house has uninterrupted views over the village of Polzeath and its sandy beach and bay, which is a surfing hotspot.

Know of an amazing home or rental we should feature on Dwell.com? Read our submissions guidelines!