The Miner and Major is an experiment in communal living and fantastical form.  Photo 1 of 13 in Communal Living on a Budget in Brooklyn
Many of The Miner and A Major’s doors and windows face south, towards the loft’s existing industrial windows. This allows sunlight to reach inside the sleeping quarters. A wedge-shaped gap also helps bring air, light and views into the deepest recesses of the sculptural construct.  Photo 3 of 13 in Communal Living on a Budget in Brooklyn
Designers Serban Ionescu, Jim Dreitlein, and Justin Smith built The Miner and A Major over the course of five months. The process was iterative. Ideas were sketched out and developed as time and budget allowed. “It was an organic process,” recalls Ionescu. “When we were building it was a strange ritual. We had mattresses laid out in the main room side-by-side and it was like we were camping.”  Photo 2 of 13 in Communal Living on a Budget in Brooklyn
Click to comment