A Timber-Heavy Apartment in Spain Is Anything but Wooden

In Santander, Zooco Estudio joins fresh millwork with original beams to enliven a historic space with smart partitions and plenty of built-in storage.
Text by

Project Details:

Location: Santander, Spain

Architect: Zooco Estudio / @zoocoestudio

Builder/General Contractor: Cobo Mantecon / @cobomantecongrupo

Footprint: 1,507 square feet

Photographer: Imagen Subliminal / @imagensubliminal

From the Architect: "The project design is simple and bold, with a central space as the heart of the house, as a square (living, working, eating...) to which all the rooms of the house are organized.It is materialized with a wooden band that generates all the partition walls. The partition wall that is released from the original wooden structure exposes it almost entirely, resulting in an aesthetic symbiosis between the new and the old."

Published

Last Updated

Get the Renovations Newsletter

From warehouse conversions to rehabbed midcentury gems, to expert advice and budget breakdowns, the renovation newsletter serves up the inspiration you need to tackle your next project.