A Family's California Ski Retreat is Designed to Blend in With Its Site

Add to
Like
Comment
Share
By Heather Corcoran / Published by Dwell
In Truckee, California, the charred cedar–clad Martis Camp 141 celebrates its mountainous surroundings.

When designing the 5,700-square-foot mountain getaway, architect Greg Faulkner looked to the colors and materials of the surrounding forest for inspiration. 


A Family's California Ski Retreat is Designed to Blend in With Its Site - Photo 1 of 5 - The charred cedar–clad structure in Truckee, California, was designed by architect Greg Faulkner, for a family with grown children that wanted a place to host friends. 

The charred cedar–clad structure in Truckee, California, was designed by architect Greg Faulkner, for a family with grown children that wanted a place to host friends. 


A Family's California Ski Retreat is Designed to Blend in With Its Site - Photo 2 of 5 - The 5,700-square-foot getaway features glazed screens surrounding the living and dining areas. A travertine marble slab fireplace anchors the space; the floors are California walnut.

The 5,700-square-foot getaway features glazed screens surrounding the living and dining areas. A travertine marble slab fireplace anchors the space; the floors are California walnut.


A Family's California Ski Retreat is Designed to Blend in With Its Site - Photo 3 of 5 - The dining area features ebonized quarter-sawn oak cabinetry with travertine work surfaces. 

The dining area features ebonized quarter-sawn oak cabinetry with travertine work surfaces. 



A Family's California Ski Retreat is Designed to Blend in With Its Site - Photo 4 of 5 - To maximize the space for guests, the structure features six private sleeping areas, including two that do double duty, like this space that incorporates an office. 

To maximize the space for guests, the structure features six private sleeping areas, including two that do double duty, like this space that incorporates an office. 

A Family's California Ski Retreat is Designed to Blend in With Its Site - Photo 5 of 5 - The structure is divided into two solid vertical volumes connected by glazed living areas. The cedar cladding and steel panels reflect the hues of the surrounding forest. 

The structure is divided into two solid vertical volumes connected by glazed living areas. The cedar cladding and steel panels reflect the hues of the surrounding forest.