The 1930s home in London that architect Grant Straghan remodeled for himself and his family is enlivened by blue-green cement tile exterior cladding.
The 1930s home in London that architect Grant Straghan remodeled for himself and his family is enlivened by blue-green cement tile exterior cladding.
Terracotta tile flooring in the kitchen is juxtaposed with Douglas fir flooring in the dining area. A skylight facilitates the inflow of natural light for the spaces.
Terracotta tile flooring in the kitchen is juxtaposed with Douglas fir flooring in the dining area. A skylight facilitates the inflow of natural light for the spaces.
The table in the kitchen dining area was crafted from leftover Douglas fir boards and the built-in bench is made from Douglas fir plywood. Ribbed white ceramic wall tile provides contrasting texture.
The table in the kitchen dining area was crafted from leftover Douglas fir boards and the built-in bench is made from Douglas fir plywood. Ribbed white ceramic wall tile provides contrasting texture.
Doug’s mother, Julie, visits with Melissa, Doug, their daughter Simms, and Birdie the dog.
Doug’s mother, Julie, visits with Melissa, Doug, their daughter Simms, and Birdie the dog.
In the upstairs bedroom, built-in shelving surrounding the window frames provides storage space for books and mementos.
In the upstairs bedroom, built-in shelving surrounding the window frames provides storage space for books and mementos.
"I often choose finishes that allow the natural texture to show through, and finishes that emphasize the cathedrals and burls of the graining,
"I often choose finishes that allow the natural texture to show through, and finishes that emphasize the cathedrals and burls of the graining,
In years gone by, the street was lined with Milkwood trees, some of which still remain. The angled bay window was specifically designed to frame two ancient Milkwoods, which were sadly removed by neighbours despite many objections. It does, however, remain a cosy, sun-filled nook with 180-degree views.
In years gone by, the street was lined with Milkwood trees, some of which still remain. The angled bay window was specifically designed to frame two ancient Milkwoods, which were sadly removed by neighbours despite many objections. It does, however, remain a cosy, sun-filled nook with 180-degree views.
The couple has two rescue dogs, Wren and Lint.
The couple has two rescue dogs, Wren and Lint.
The holiday home is nestled into a narrow site in Buffalo Bay, a small beachside town near Buffelsbaai, with a Milkwood forest to the rear and the ocean to the front. The two living levels sit above a large garage/storage area on the lower ground floor and open completely out to the views.
The holiday home is nestled into a narrow site in Buffalo Bay, a small beachside town near Buffelsbaai, with a Milkwood forest to the rear and the ocean to the front. The two living levels sit above a large garage/storage area on the lower ground floor and open completely out to the views.
A large open skylight floods the heart of the home with natural light, even in winter months, and creates an interesting play between interior and exterior space in the main living area.
A large open skylight floods the heart of the home with natural light, even in winter months, and creates an interesting play between interior and exterior space in the main living area.