“We found Studio Weave’s work and instantly connected with their designs, feeling their playful, instinctive approach would neatly balance modern design in a natural setting,” say the clients, Tom Baker and Natalie Silk. “They worked closely with our builder, David Joyce, to bring the space to life.”
“We found Studio Weave’s work and instantly connected with their designs, feeling their playful, instinctive approach would neatly balance modern design in a natural setting,” say the clients, Tom Baker and Natalie Silk. “They worked closely with our builder, David Joyce, to bring the space to life.”
The existing cottage has been on the site for “a long time” with various extensions and refurbishments taking place ad hoc between the 1930s and 1990s, including the garage and utility room at the rear that has been replaced by the newest extension. Like many typical cottages in the area, the cottage is built from local stone with timber shutter windows.
The existing cottage has been on the site for “a long time” with various extensions and refurbishments taking place ad hoc between the 1930s and 1990s, including the garage and utility room at the rear that has been replaced by the newest extension. Like many typical cottages in the area, the cottage is built from local stone with timber shutter windows.
Almost every room in the extension has direct access to the outside so the relationship with the grounds is immediate. In addition, carefully considered windows frame views of the surrounding landscape—especially the large window facing the valley in the first-floor living space. “It’s incredibly joyful to see how the views, smells, and emotion of being in the extension changes throughout the different seasons,” says architect Je Ahn. “It’s very tranquil and a retreat in the true sense of the word.”
Almost every room in the extension has direct access to the outside so the relationship with the grounds is immediate. In addition, carefully considered windows frame views of the surrounding landscape—especially the large window facing the valley in the first-floor living space. “It’s incredibly joyful to see how the views, smells, and emotion of being in the extension changes throughout the different seasons,” says architect Je Ahn. “It’s very tranquil and a retreat in the true sense of the word.”
Deep window boxes double as cosy reading nooks and bench seats that immerse the residents in the landscape.
Deep window boxes double as cosy reading nooks and bench seats that immerse the residents in the landscape.