Doctor’s office on the first floor – Comfortable furnishings and soft natural light, in harmony with wooden feel and small props, provide more comfortable feel to the space.
Doctor’s office on the first floor – Comfortable furnishings and soft natural light, in harmony with wooden feel and small props, provide more comfortable feel to the space.
Doctor's Consultation Room
Doctor's Consultation Room
Doctor's Office
Doctor's Office
Doctor's Consultation Room
Doctor's Consultation Room
Doctor's Consultation Room
Doctor's Consultation Room
Doctor's Consultation Room
Doctor's Consultation Room
Doctor's Consultation Room
Doctor's Consultation Room
Doctors Room
Doctors Room
Doctor's Office
Doctor's Office
Doctor’s office on the first basement level – This is where dental chairs will be installed. The space is currently empty except a sink shelf.
Doctor’s office on the first basement level – This is where dental chairs will be installed. The space is currently empty except a sink shelf.
The architects and engineers enlisted the help of a tree doctor to identify a design that wouldn’t compromise the health of each tree. As a solution, the steel ring surrounding the trunks includes enough space for each tree to naturally grow in diameter for at least 25 years.
The architects and engineers enlisted the help of a tree doctor to identify a design that wouldn’t compromise the health of each tree. As a solution, the steel ring surrounding the trunks includes enough space for each tree to naturally grow in diameter for at least 25 years.
Mahogany detailing accents a smooth, stucco facade. Homeowner Ed Fine’s father, a doctor at University of California, San Francisco, bought the property in 1939 for a modest sum and built a home for his small family. He passed away while Ed was in his teens, and his wife Emily lived here alone until her 70s, when she decided to downsize and sell the home to her son.
Mahogany detailing accents a smooth, stucco facade. Homeowner Ed Fine’s father, a doctor at University of California, San Francisco, bought the property in 1939 for a modest sum and built a home for his small family. He passed away while Ed was in his teens, and his wife Emily lived here alone until her 70s, when she decided to downsize and sell the home to her son.
In an attempt to beat the winter blues and improve his work/life balance, Australian architect Andrew Maynard combines his home with his office in a sun-drenched Victorian terrace with bright bursts of yellow.
In 2016, architect Andrew Maynard of Austin Maynard Architects (AMA) decided to transform the way he and his team live and work. At the end of winter, Maynard visited a doctor about his increasing levels of stress and anxiety. The doctor’s suggestion was that he get more vitamin D to improve his mental health. Maynard decided to radically renovate his dark, Victorian-style terrace house in Melbourne, and flood it with therapeutic sunshine.
In an attempt to beat the winter blues and improve his work/life balance, Australian architect Andrew Maynard combines his home with his office in a sun-drenched Victorian terrace with bright bursts of yellow. In 2016, architect Andrew Maynard of Austin Maynard Architects (AMA) decided to transform the way he and his team live and work. At the end of winter, Maynard visited a doctor about his increasing levels of stress and anxiety. The doctor’s suggestion was that he get more vitamin D to improve his mental health. Maynard decided to radically renovate his dark, Victorian-style terrace house in Melbourne, and flood it with therapeutic sunshine.
Aston pendants by House Doctor match the metallic hue of the tap.  White Miura Stools be PLANK provide seating at the island.
Aston pendants by House Doctor match the metallic hue of the tap. White Miura Stools be PLANK provide seating at the island.
The entire home is wrapped in pine tongue-and-groove, which matches the original finish on the ceiling.
The entire home is wrapped in pine tongue-and-groove, which matches the original finish on the ceiling.
“The clients live inside and out,” says architect Jeffrey Bokey-Grant. “It sounds cliched but the idea is that the doors are generally open all the time and you flow in and out without barriers.” The main balcony and rear doors are all weather so the doors can even remain open in the rain.
“The clients live inside and out,” says architect Jeffrey Bokey-Grant. “It sounds cliched but the idea is that the doors are generally open all the time and you flow in and out without barriers.” The main balcony and rear doors are all weather so the doors can even remain open in the rain.
The standard approach on the balcony would be to use a glass balustrade—however this would open the view up to the road, passersby, and an adjacent car park. “This means that the living room is truly private, even though it is in a prominent spot,” explains architect Jeffery Bokey-Grant.
The standard approach on the balcony would be to use a glass balustrade—however this would open the view up to the road, passersby, and an adjacent car park. “This means that the living room is truly private, even though it is in a prominent spot,” explains architect Jeffery Bokey-Grant.
"The client had sourced some period-appropriate inspirational images and asked us to run with it,
"The client had sourced some period-appropriate inspirational images and asked us to run with it,
The private outdoor space showcases the renovation's south-facing windows, which were installed to connect the indoors with the yard.
The private outdoor space showcases the renovation's south-facing windows, which were installed to connect the indoors with the yard.
The renovation entailed completely rebuilding the interior and opening up the segmented rooms. In the living space, a low-slung contemporary sofa offers a comfortable place to land without stealing focus from the restored antiques. The circular mustard rug reflects the tone of the hardwood floors and pulls the room together.
The renovation entailed completely rebuilding the interior and opening up the segmented rooms. In the living space, a low-slung contemporary sofa offers a comfortable place to land without stealing focus from the restored antiques. The circular mustard rug reflects the tone of the hardwood floors and pulls the room together.
After: "We don't believe in the hierarchy of materials,
After: "We don't believe in the hierarchy of materials,
The new building has slightly less square footage and is nested within the same area as the original foundation.
The new building has slightly less square footage and is nested within the same area as the original foundation.
Intended primarily as a social gathering place, the house has no dedicated bedrooms.
Intended primarily as a social gathering place, the house has no dedicated bedrooms.