The living room's built-in sectional is positioned toward the view.
The living room's built-in sectional is positioned toward the view.
The entire home is wrapped in pine tongue-and-groove, which matches the original finish on the ceiling.
The entire home is wrapped in pine tongue-and-groove, which matches the original finish on the ceiling.
The new staircase to the bunk room  also has a privacy screen made of a bookcase with storage.
The new staircase to the bunk room also has a privacy screen made of a bookcase with storage.
“The clients live inside and out,” says architect Jeffrey Bokey-Grant. “It sounds cliched but the idea is that the doors are generally open all the time and you flow in and out without barriers.” The main balcony and rear doors are all weather so the doors can even remain open in the rain.
“The clients live inside and out,” says architect Jeffrey Bokey-Grant. “It sounds cliched but the idea is that the doors are generally open all the time and you flow in and out without barriers.” The main balcony and rear doors are all weather so the doors can even remain open in the rain.
The standard approach on the balcony would be to use a glass balustrade—however this would open the view up to the road, passersby, and an adjacent car park. “This means that the living room is truly private, even though it is in a prominent spot,” explains architect Jeffery Bokey-Grant.
The standard approach on the balcony would be to use a glass balustrade—however this would open the view up to the road, passersby, and an adjacent car park. “This means that the living room is truly private, even though it is in a prominent spot,” explains architect Jeffery Bokey-Grant.
"The client had sourced some period-appropriate inspirational images and asked us to run with it,
"The client had sourced some period-appropriate inspirational images and asked us to run with it,
The private outdoor space showcases the renovation's south-facing windows, which were installed to connect the indoors with the yard.
The private outdoor space showcases the renovation's south-facing windows, which were installed to connect the indoors with the yard.