the facade is cladded with corrugated cement panels
the facade is cladded with corrugated cement panels
The small home was purposefully designed to accommodate entertaining friends. Much of the entertaining took place in the central kitchen, which is connected with the outdoor spaces and has views beyond the laneway.
The small home was purposefully designed to accommodate entertaining friends. Much of the entertaining took place in the central kitchen, which is connected with the outdoor spaces and has views beyond the laneway.
The couple did most of the build themselves, turning to friends for help with particularly challenging elements. “We did it on a budget – but it was paid for in other ways,” says architect-owner, Chris Stanley. “It took away most of our weekends throughout our 20s—most of our hangovers were spent building rather than watching movies!”
The couple did most of the build themselves, turning to friends for help with particularly challenging elements. “We did it on a budget – but it was paid for in other ways,” says architect-owner, Chris Stanley. “It took away most of our weekends throughout our 20s—most of our hangovers were spent building rather than watching movies!”
The dining area showcases the beams and glass that drew the owners to this home.
The dining area showcases the beams and glass that drew the owners to this home.
Enormous windows allow light to flood the interior, while carefully framed views of the garden blur the boundaries between interior and exterior. The deep concrete bathtub in the downstairs bathroom, for example, offers views of both internal and external gardens.
Enormous windows allow light to flood the interior, while carefully framed views of the garden blur the boundaries between interior and exterior. The deep concrete bathtub in the downstairs bathroom, for example, offers views of both internal and external gardens.
A glazed, sloping ceiling allows light to wash over the dining area. "<span style="font-family: Theinhardt, -apple-system, BlinkMacSystemFont, &quot;Segoe UI&quot;, Roboto, Oxygen-Sans, Ubuntu, Cantarell, &quot;Helvetica Neue&quot;, sans-serif;">We moved in before we started the work, so we got to experience the space,
A glazed, sloping ceiling allows light to wash over the dining area. "<span style="font-family: Theinhardt, -apple-system, BlinkMacSystemFont, &quot;Segoe UI&quot;, Roboto, Oxygen-Sans, Ubuntu, Cantarell, &quot;Helvetica Neue&quot;, sans-serif;">We moved in before we started the work, so we got to experience the space,
Danish architect and designer Sigurd Larsen teamed up with Raus to create a 193-square-foot cabin in Berlin, Germany,  that lets city dwellers escape the hustle and bustle of urban life and connect with nature.
Danish architect and designer Sigurd Larsen teamed up with Raus to create a 193-square-foot cabin in Berlin, Germany, that lets city dwellers escape the hustle and bustle of urban life and connect with nature.
Expansive windows in the kitchen frame views of the nearby forest and meadows.
Expansive windows in the kitchen frame views of the nearby forest and meadows.
“I wanted something bold and fresh,” Augustin says of the unit’s citrus-inspired front door, painted Tangerine Dream by Dunn Edwards. The door is flanked by horizontal Redwood slats and gray acrylic stucco.
“I wanted something bold and fresh,” Augustin says of the unit’s citrus-inspired front door, painted Tangerine Dream by Dunn Edwards. The door is flanked by horizontal Redwood slats and gray acrylic stucco.
Augustin spent $6200 on concrete floors, which included the new slab and the control joins, as well as grinding, polishing, and sealing. “We just put one layer of sealer on and they ground it down a bit,
Augustin spent $6200 on concrete floors, which included the new slab and the control joins, as well as grinding, polishing, and sealing. “We just put one layer of sealer on and they ground it down a bit,