The redesign of the staircase is a contemporary touch which could have just as easily existed in the home's original state. The wood slat screen blends with the wooden staircase and the wood ceiling opening the space and making it feel bigger—a huge improvement over the sheetrock wall that had been previously there.
The redesign of the staircase is a contemporary touch which could have just as easily existed in the home's original state. The wood slat screen blends with the wooden staircase and the wood ceiling opening the space and making it feel bigger—a huge improvement over the sheetrock wall that had been previously there.
One of the tricky things about low bed frames is that bed linens are designed to hang off the mattress, usually down past a box spring. So if you’re letting your mattress rest directly on the floor or are placing it on a platform bed, you'll want to let the sheets and covers flow evenly onto the platform so that it looks considered, yet casual.
One of the tricky things about low bed frames is that bed linens are designed to hang off the mattress, usually down past a box spring. So if you’re letting your mattress rest directly on the floor or are placing it on a platform bed, you'll want to let the sheets and covers flow evenly onto the platform so that it looks considered, yet casual.
Wenes and Lens conceptualized a gradation of white to gray hues for the walls of the 1,500-square-foot gallery into the 4,000-square-foot home, culminating in a deep gray for the master bedroom. The room is reserved for meaningful pieces from the couple’s collection, such as a figure they found at a market in Beijing and lamps by artists Wenes represents.
Wenes and Lens conceptualized a gradation of white to gray hues for the walls of the 1,500-square-foot gallery into the 4,000-square-foot home, culminating in a deep gray for the master bedroom. The room is reserved for meaningful pieces from the couple’s collection, such as a figure they found at a market in Beijing and lamps by artists Wenes represents.
The angled roof of the post-and-beam construction.
The angled roof of the post-and-beam construction.
The home is set on three acres in the modernist enclave of New Canaan.
The home is set on three acres in the modernist enclave of New Canaan.
San Francisco–based Michael Hennessey Architecture paid homage to Eichler's affinity for open spaces by reconfiguring the living area on the upper floor and moving the kitchen to organically connect the rooms.
San Francisco–based Michael Hennessey Architecture paid homage to Eichler's affinity for open spaces by reconfiguring the living area on the upper floor and moving the kitchen to organically connect the rooms.
The rear of the house looks onto a lush backyard. The rough, industrial prefabricated concrete panels by the German manufacturer Syspro are the building blocks of the home.
The rear of the house looks onto a lush backyard. The rough, industrial prefabricated concrete panels by the German manufacturer Syspro are the building blocks of the home.
This 1954 post-and-beam residence in Glendale, California, has undergone a considered renovation by Levitt Halsey Design and award-winning architect David Levitt.
This 1954 post-and-beam residence in Glendale, California, has undergone a considered renovation by Levitt Halsey Design and award-winning architect David Levitt.
The kitchen’s tubular lights were replaced with Heavy Medium pendants by Benjamin Hubert.  The space is outfitted with a suite of Monogram cooking appliances.

Irvington, New York
Dwell Magazine : November / December 2017
The kitchen’s tubular lights were replaced with Heavy Medium pendants by Benjamin Hubert. The space is outfitted with a suite of Monogram cooking appliances. Irvington, New York Dwell Magazine : November / December 2017
T
T
The bedroom is enclosed with a glass wall. A blackout curtain can be drawn closed for privacy. An IKEA cabinet and white lacquered shelves help to provide plenty of closet space.
The bedroom is enclosed with a glass wall. A blackout curtain can be drawn closed for privacy. An IKEA cabinet and white lacquered shelves help to provide plenty of closet space.
“The site was beautiful as it is,” architect Eric Tremblay said, and he wanted to build a home that had the least impact on the terrain as possible. The lake can be seen on either side of the house, and natural materials—like the Eramosa limestone coating on the exterior—were a priority during construction.
“The site was beautiful as it is,” architect Eric Tremblay said, and he wanted to build a home that had the least impact on the terrain as possible. The lake can be seen on either side of the house, and natural materials—like the Eramosa limestone coating on the exterior—were a priority during construction.
Continuity of exterior and interior materials can be seen in the living room, which is framed by the same Prorez cedar siding as outside. It complements a wood fireplace by Stûv, which is finished with bamboo verde stone and Montauk grey slate.
Continuity of exterior and interior materials can be seen in the living room, which is framed by the same Prorez cedar siding as outside. It complements a wood fireplace by Stûv, which is finished with bamboo verde stone and Montauk grey slate.
A walkway leads across the upper level.
A walkway leads across the upper level.
The full height glazing amplifies the airy sense of interior space.
The full height glazing amplifies the airy sense of interior space.
“[The clients] wished for a simple and flexible space that could be reconfigured to suit the evolving needs of the family,” principal Thomas Schaer says. “Our goal was pretty simple: don’t overthink it and have fun.” Benjamin Moore’s Kendall Charcoal covers the siding, while Segovia Red adds a pop of color to the exterior doors. Two Chair_ONEs by Konstantin Grcic stand on the patio.
“[The clients] wished for a simple and flexible space that could be reconfigured to suit the evolving needs of the family,” principal Thomas Schaer says. “Our goal was pretty simple: don’t overthink it and have fun.” Benjamin Moore’s Kendall Charcoal covers the siding, while Segovia Red adds a pop of color to the exterior doors. Two Chair_ONEs by Konstantin Grcic stand on the patio.
This backyard home office for a couple in London is constructed with all-timber structural framing and is clad in cork and topped with a vegetated roof. These eco-friendly materials make for a delightfully sensory space with lots of lighting provided by the skylight and glass and oak door.
This backyard home office for a couple in London is constructed with all-timber structural framing and is clad in cork and topped with a vegetated roof. These eco-friendly materials make for a delightfully sensory space with lots of lighting provided by the skylight and glass and oak door.
This box structure creates a second, lower ceiling above the living lounge.
This box structure creates a second, lower ceiling above the living lounge.
A mysterious-looking staircase leads up to the bedroom.
A mysterious-looking staircase leads up to the bedroom.
On the top floor, a Cumberland chair by Thos. Moser faces a Room & Board ottoman, a Twiggy lamp by Foscarini, and a vintage sofa upholstered in cowhide.
On the top floor, a Cumberland chair by Thos. Moser faces a Room & Board ottoman, a Twiggy lamp by Foscarini, and a vintage sofa upholstered in cowhide.
Specializing in high-end, energy-efficient, modern homes, Cleveland–based evoDOMUS makes only custom designs, so you can rest assured that you’re not purchasing an off-the-shelf model.
Specializing in high-end, energy-efficient, modern homes, Cleveland–based evoDOMUS makes only custom designs, so you can rest assured that you’re not purchasing an off-the-shelf model.
The Baltic residence's shared spaces include a 24-hour gym and plenty of lounge areas.
The Baltic residence's shared spaces include a 24-hour gym and plenty of lounge areas.
In the Baltic residence, renters can choose from a private studio or a co-living suite with several private bedrooms and a common space.
In the Baltic residence, renters can choose from a private studio or a co-living suite with several private bedrooms and a common space.
The detached guesthouse is reminiscent of Philip Johnson's iconic Glass House.
The detached guesthouse is reminiscent of Philip Johnson's iconic Glass House.
The firm’s founder and principal architect Sumiou Mizumoto stripped away the house’s side extension.
The firm’s founder and principal architect Sumiou Mizumoto stripped away the house’s side extension.

23 more saves