The dining area showcases the beams and glass that drew the owners to this home.
The dining area showcases the beams and glass that drew the owners to this home.
The couple did most of the build themselves, turning to friends for help with particularly challenging elements. “We did it on a budget – but it was paid for in other ways,” says architect-owner, Chris Stanley. “It took away most of our weekends throughout our 20s—most of our hangovers were spent building rather than watching movies!”
The couple did most of the build themselves, turning to friends for help with particularly challenging elements. “We did it on a budget – but it was paid for in other ways,” says architect-owner, Chris Stanley. “It took away most of our weekends throughout our 20s—most of our hangovers were spent building rather than watching movies!”
The small home was purposefully designed to accommodate entertaining friends. Much of the entertaining took place in the central kitchen, which is connected with the outdoor spaces and has views beyond the laneway.
The small home was purposefully designed to accommodate entertaining friends. Much of the entertaining took place in the central kitchen, which is connected with the outdoor spaces and has views beyond the laneway.
Enormous windows allow light to flood the interior, while carefully framed views of the garden blur the boundaries between interior and exterior. The deep concrete bathtub in the downstairs bathroom, for example, offers views of both internal and external gardens.
Enormous windows allow light to flood the interior, while carefully framed views of the garden blur the boundaries between interior and exterior. The deep concrete bathtub in the downstairs bathroom, for example, offers views of both internal and external gardens.
A glazed, sloping ceiling allows light to wash over the dining area. "<span style="font-family: Theinhardt, -apple-system, BlinkMacSystemFont, &quot;Segoe UI&quot;, Roboto, Oxygen-Sans, Ubuntu, Cantarell, &quot;Helvetica Neue&quot;, sans-serif;">We moved in before we started the work, so we got to experience the space,
A glazed, sloping ceiling allows light to wash over the dining area. "<span style="font-family: Theinhardt, -apple-system, BlinkMacSystemFont, &quot;Segoe UI&quot;, Roboto, Oxygen-Sans, Ubuntu, Cantarell, &quot;Helvetica Neue&quot;, sans-serif;">We moved in before we started the work, so we got to experience the space,
Danish architect and designer Sigurd Larsen teamed up with Raus to create a 193-square-foot cabin in Berlin, Germany,  that lets city dwellers escape the hustle and bustle of urban life and connect with nature.
Danish architect and designer Sigurd Larsen teamed up with Raus to create a 193-square-foot cabin in Berlin, Germany, that lets city dwellers escape the hustle and bustle of urban life and connect with nature.
Expansive windows in the kitchen frame views of the nearby forest and meadows.
Expansive windows in the kitchen frame views of the nearby forest and meadows.
“I wanted something bold and fresh,” Augustin says of the unit’s citrus-inspired front door, painted Tangerine Dream by Dunn Edwards. The door is flanked by horizontal Redwood slats and gray acrylic stucco.
“I wanted something bold and fresh,” Augustin says of the unit’s citrus-inspired front door, painted Tangerine Dream by Dunn Edwards. The door is flanked by horizontal Redwood slats and gray acrylic stucco.
Augustin spent $6200 on concrete floors, which included the new slab and the control joins, as well as grinding, polishing, and sealing. “We just put one layer of sealer on and they ground it down a bit,
Augustin spent $6200 on concrete floors, which included the new slab and the control joins, as well as grinding, polishing, and sealing. “We just put one layer of sealer on and they ground it down a bit,
The Brutalist estate is south-facing and placed on a steep lot, giving the home access to natural light. “During lockdown three, we were trapped at home with our beautiful cats, lounging the whole time, learning the way the sunlight would move through the space,” says Grimshaw.
The Brutalist estate is south-facing and placed on a steep lot, giving the home access to natural light. “During lockdown three, we were trapped at home with our beautiful cats, lounging the whole time, learning the way the sunlight would move through the space,” says Grimshaw.
Vintage furniture looks right at home in the refurbished mid-century space.
Vintage furniture looks right at home in the refurbished mid-century space.
In the bathrooms, a different variety of plaster was employed: Moroccan Tadelakt, selected for its waterproof application. (“You see it in most hammams,” says Grimshaw, who had spent time working in Morroco.)
In the bathrooms, a different variety of plaster was employed: Moroccan Tadelakt, selected for its waterproof application. (“You see it in most hammams,” says Grimshaw, who had spent time working in Morroco.)
The original owners of the 1969 glass house had converted an existing barn on site into an art studio. The new homeowners wanted to update it to function as a guest house and at-home work studio.
The original owners of the 1969 glass house had converted an existing barn on site into an art studio. The new homeowners wanted to update it to function as a guest house and at-home work studio.
The lower level contains a dining area, kitchenette, and single bedroom. The double-height space feels like an atrium upon entry, with a sculptural Noguchi light fixture drawing the eye upwards and a vintage dining table by Adam Martini grounding the room.
The lower level contains a dining area, kitchenette, and single bedroom. The double-height space feels like an atrium upon entry, with a sculptural Noguchi light fixture drawing the eye upwards and a vintage dining table by Adam Martini grounding the room.
Upstairs, pieces from the homeowner's eclectic art collection add pops of color. A coconut chair by George Nelson was reupholstered to bring a contemporary feel, and a sleeper sofa from Design Within Reach offers flexible space for guests.
Upstairs, pieces from the homeowner's eclectic art collection add pops of color. A coconut chair by George Nelson was reupholstered to bring a contemporary feel, and a sleeper sofa from Design Within Reach offers flexible space for guests.