The interiors frame selective views of the existing rock walls, and contrast them with light finishes of white walls and wood furniture and shelving.
The interiors frame selective views of the existing rock walls, and contrast them with light finishes of white walls and wood furniture and shelving.
A USM credenza holds vinyl and booze. Music flows via a  Pro-Ject Debut III turntable, a pair of Elipson Planet L speakers, and a Music Hall Audio amplifier.
-
Brooklyn, New York
Dwell Magazine : July / August 2017
A USM credenza holds vinyl and booze. Music flows via a Pro-Ject Debut III turntable, a pair of Elipson Planet L speakers, and a Music Hall Audio amplifier. - Brooklyn, New York Dwell Magazine : July / August 2017
The Opdahl House, designed by Edward Killingsworth for Richard and Joyce Opdahl, is located on the island of Naples, in Long Beach, California, and the design responds to the constraints imposed by the compact site.Unlike the neighbors, whose  homes unflinchingly abut their property lines, Killingsworth set the Opdahl House 42 feet back from the street, dedicating half of the lot to a dramatic entryway that includes a carport, garden, and reflecting pool. The effect is one of entering a private sanctuary.
The Opdahl House, designed by Edward Killingsworth for Richard and Joyce Opdahl, is located on the island of Naples, in Long Beach, California, and the design responds to the constraints imposed by the compact site.Unlike the neighbors, whose homes unflinchingly abut their property lines, Killingsworth set the Opdahl House 42 feet back from the street, dedicating half of the lot to a dramatic entryway that includes a carport, garden, and reflecting pool. The effect is one of entering a private sanctuary.
Keeping the home cozy in winter is as easy as snuggling up near the Rais stove or the fluffy pooch.
Keeping the home cozy in winter is as easy as snuggling up near the Rais stove or the fluffy pooch.
Davor and August check out the yard from the living room. “The bifold Vistalite doors allow us to open the house up completely and enjoy the fresh, warm air,” Davor says.
Davor and August check out the yard from the living room. “The bifold Vistalite doors allow us to open the house up completely and enjoy the fresh, warm air,” Davor says.
A pair of Molded Plywood lounge chairs by Charles and Ray Eames for Herman Miller sit opposite a BoConcept coffee table and a sofa of Paul’s design. For his father’s book collection, Paul created a library around the double-height staircase.
A pair of Molded Plywood lounge chairs by Charles and Ray Eames for Herman Miller sit opposite a BoConcept coffee table and a sofa of Paul’s design. For his father’s book collection, Paul created a library around the double-height staircase.
To combat the soul-crushing winter, architect Andrew Maynard re-imagined his Victorian terrace home in Melbourne as a cheerful yellow-hued sanctuary. Equal parts residence (upper level) and convivial studio headquarters (front ground level), it features a 184-square-foot greenhouse addition.
To combat the soul-crushing winter, architect Andrew Maynard re-imagined his Victorian terrace home in Melbourne as a cheerful yellow-hued sanctuary. Equal parts residence (upper level) and convivial studio headquarters (front ground level), it features a 184-square-foot greenhouse addition.
The placement of the windows creates sight lines across the 4,770-square-foot structure. Northern Wide Plank sourced the reclaimed hemlock for the facade; Sherma Construction picked the specific boards to create a cohesive look.
-
North Hatley, Quebec
Dwell Magazine : July / August 2017
The placement of the windows creates sight lines across the 4,770-square-foot structure. Northern Wide Plank sourced the reclaimed hemlock for the facade; Sherma Construction picked the specific boards to create a cohesive look. - North Hatley, Quebec Dwell Magazine : July / August 2017
Up on the ninth floor, their sober Neo sofa and chaise from DWR and classic Florence Knoll credenza are contrasted by more exotic accessories like Patrick Townsend’s Orbit chandelier and an offbeat white vase from Creative Growth, an Oakland, California, workshop for disabled artists.
Up on the ninth floor, their sober Neo sofa and chaise from DWR and classic Florence Knoll credenza are contrasted by more exotic accessories like Patrick Townsend’s Orbit chandelier and an offbeat white vase from Creative Growth, an Oakland, California, workshop for disabled artists.
The great room in the 2,800-square-foot house that architect Drew Lang designed for his family in the Hudson Woods development north of New York City features generous amounts of white oak, which he says is his favorite material.
The great room in the 2,800-square-foot house that architect Drew Lang designed for his family in the Hudson Woods development north of New York City features generous amounts of white oak, which he says is his favorite material.
The kitchen addition is clad in James Hardie fiber-cement board.
The kitchen addition is clad in James Hardie fiber-cement board.
The modestly scaled master bedroom opens to a view of the woods located behind the property.
The modestly scaled master bedroom opens to a view of the woods located behind the property.
The home’s elevator features a glass cab and exposed mechanical elements. The already high Victorian ceilings were extended vertically to the top of the attic’s pitch, where a skylight was added.
The home’s elevator features a glass cab and exposed mechanical elements. The already high Victorian ceilings were extended vertically to the top of the attic’s pitch, where a skylight was added.
The new basement level now serves as an entryway, and includes an 'urban mudroom.'
The new basement level now serves as an entryway, and includes an 'urban mudroom.'
A Snowball pendant by Poul Henningsen for Louis Poulsen hangs in the dining room; the J46 chairs are by Poul M. Volther.
-
Gothenburg, Sweden
Dwell Magazine : September / October 2017
A Snowball pendant by Poul Henningsen for Louis Poulsen hangs in the dining room; the J46 chairs are by Poul M. Volther. - Gothenburg, Sweden Dwell Magazine : September / October 2017
The facade opens up to the view of the pines trees concealing the boundary between the interior of the house and its surrounding environment
The facade opens up to the view of the pines trees concealing the boundary between the interior of the house and its surrounding environment
The perfect place to live the simple life.
The perfect place to live the simple life.
Purple thistles, California poppies, clover, and dandelions have all taken root in the roughly 10-inch-deep, lightweight humus and grape-husk soil in this 580-square-foot green roof. Designer Peter Liang says that he "wanted to plant a green roof for its thermal mass, but I wanted it to be as natural as possible."
Purple thistles, California poppies, clover, and dandelions have all taken root in the roughly 10-inch-deep, lightweight humus and grape-husk soil in this 580-square-foot green roof. Designer Peter Liang says that he "wanted to plant a green roof for its thermal mass, but I wanted it to be as natural as possible."
The Charm Townhouse - Ground floor - one big open space
The Charm Townhouse - Ground floor - one big open space
The Skinny coffee table (perfect for unauthorized doggy dining) by Prospero Rasulo for Zanotta is also a display board for Jeanette’s growing collection of Stig Lindberg and Bjorn Wiinblad ceramics.
The Skinny coffee table (perfect for unauthorized doggy dining) by Prospero Rasulo for Zanotta is also a display board for Jeanette’s growing collection of Stig Lindberg and Bjorn Wiinblad ceramics.
The bathroom features a tub by Benedini Associati for Agape, Dornbracht tub filler, and retractable shades.
The bathroom features a tub by Benedini Associati for Agape, Dornbracht tub filler, and retractable shades.
“The goal I had was for a new building to be sympathetic to a quirky, soulful little cabin that was not modern in many ways,” Jones says. He mirrored the original home by incorporating the same cement stucco, painted pure white, with Douglas fir soffits. Two Douglas fir trees had to be cut down during construction, and they were repurposed throughout the home—including for this bench.
“The goal I had was for a new building to be sympathetic to a quirky, soulful little cabin that was not modern in many ways,” Jones says. He mirrored the original home by incorporating the same cement stucco, painted pure white, with Douglas fir soffits. Two Douglas fir trees had to be cut down during construction, and they were repurposed throughout the home—including for this bench.
Open Kitchen & New Vaulted Ceiling
Open Kitchen & New Vaulted Ceiling

177 more saves