The cabanas encourage guests to get closer to nature while enjoying an escape that treads lightly on the mystical island's fragile ecosystem.
The cabanas encourage guests to get closer to nature while enjoying an escape that treads lightly on the mystical island's fragile ecosystem.
This stunning prefab with glass walls features a slide-out wall for easy outdoor access. Lots of natural light means that the cabin feels much more spacious than its 225 square feet.
This stunning prefab with glass walls features a slide-out wall for easy outdoor access. Lots of natural light means that the cabin feels much more spacious than its 225 square feet.
Dunbar and Astrakhan's low-cost, high-impact tour de force is a storefront facade constructed from salvaged double-insulated window glass panels arranged in a shingle pattern.
Dunbar and Astrakhan's low-cost, high-impact tour de force is a storefront facade constructed from salvaged double-insulated window glass panels arranged in a shingle pattern.
For a San Francisco couple living on a hill overlooking the Mission District in San Francisco, glass walls were a must. Indoor louvers allow the residents to frame their view of the city, much like the aperture on a camera.
For a San Francisco couple living on a hill overlooking the Mission District in San Francisco, glass walls were a must. Indoor louvers allow the residents to frame their view of the city, much like the aperture on a camera.
Millennium City is an experiment in sustainable living created by Japanese architect Hiroshi Iguchi. The buildings, shown in the photo above, utilize natural light by using floor-to-ceiling windows as walls. Inhabitants of the commune use the space as a way to escape from the hustle of nearby Tokyo. Photo by Alessio Guarino.
Millennium City is an experiment in sustainable living created by Japanese architect Hiroshi Iguchi. The buildings, shown in the photo above, utilize natural light by using floor-to-ceiling windows as walls. Inhabitants of the commune use the space as a way to escape from the hustle of nearby Tokyo. Photo by Alessio Guarino.
The linens by Matteo Los Angeles in the master bedroom were among the fabrics that Mirjana Munetic of Boora selected for the Finleys. The idea was to find neutral tones that would not upstage the views.
The linens by Matteo Los Angeles in the master bedroom were among the fabrics that Mirjana Munetic of Boora selected for the Finleys. The idea was to find neutral tones that would not upstage the views.
A Shaker-inspired rocking chair by Hans Wegner exudes country charm in the corner of the living room.
A Shaker-inspired rocking chair by Hans Wegner exudes country charm in the corner of the living room.
All appliances in the kitchen are from Thermador, save for a Miele dishwasher. Bright white Caesarstone bounces yet more light into the space.
All appliances in the kitchen are from Thermador, save for a Miele dishwasher. Bright white Caesarstone bounces yet more light into the space.
The north wall of the IST home functions as a cut-away, offering a peek inside an efficient yet cozy dwelling. Architect Peter Jurkovič built the home for a woman who had sold her flat in the big city of Bratislava and wanted something that reminded her of the village life of her childhood.
The north wall of the IST home functions as a cut-away, offering a peek inside an efficient yet cozy dwelling. Architect Peter Jurkovič built the home for a woman who had sold her flat in the big city of Bratislava and wanted something that reminded her of the village life of her childhood.
A gentle site crossfall offered an opportunity to experiment with internal level changes. “I just loved the idea of a conversation pit,” says architect Jeremy Bull. “It is a quirky oak and leather bench which gets used for most of our sitting, meals, board games, and spilling things.”
A gentle site crossfall offered an opportunity to experiment with internal level changes. “I just loved the idea of a conversation pit,” says architect Jeremy Bull. “It is a quirky oak and leather bench which gets used for most of our sitting, meals, board games, and spilling things.”
Rocks dug up during construction were saved and incorporated into the poured-concrete floors and walls. Hydronic heating coils in the floor are augmented by a wood stove during the damp winters.
Rocks dug up during construction were saved and incorporated into the poured-concrete floors and walls. Hydronic heating coils in the floor are augmented by a wood stove during the damp winters.
Handmade deep green ceramic tile covers the wall in the master bath.
Handmade deep green ceramic tile covers the wall in the master bath.
The sunken living room features a multifunctional piece of built-in furniture that integrates a sofa, sound system, and television, and also contains a "secret door" that leads to a wine cellar. "[We incorporated this] as a clin d’oeil to the midcentury tradition of built-in work stations and bookshelves," says Morales.
The sunken living room features a multifunctional piece of built-in furniture that integrates a sofa, sound system, and television, and also contains a "secret door" that leads to a wine cellar. "[We incorporated this] as a clin d’oeil to the midcentury tradition of built-in work stations and bookshelves," says Morales.
In the living area, a cedar storage unit made by Grant features a five-by-five-foot sliding panel that conceals shelving and the television. “It’s a way to make it feel less like a TV room during the day,” Beer says. The sunken sofa—a throwback to the residents’ childhoods in the 1970s— is from the Houdini collection by King Living. The dining chairs were a secondhand purchase.
In the living area, a cedar storage unit made by Grant features a five-by-five-foot sliding panel that conceals shelving and the television. “It’s a way to make it feel less like a TV room during the day,” Beer says. The sunken sofa—a throwback to the residents’ childhoods in the 1970s— is from the Houdini collection by King Living. The dining chairs were a secondhand purchase.