An energy-efficient TPO membrane covers the living room’s zigzag roof.
An energy-efficient TPO membrane covers the living room’s zigzag roof.
Bob and Goya walk atop the guesthouse, which nestles into a hill.
Bob and Goya walk atop the guesthouse, which nestles into a hill.
Sunken Living Room
Sunken Living Room
A gentle site crossfall offered an opportunity to experiment with internal level changes. “I just loved the idea of a conversation pit,” says architect Jeremy Bull. “It is a quirky oak and leather bench which gets used for most of our sitting, meals, board games, and spilling things.”
A gentle site crossfall offered an opportunity to experiment with internal level changes. “I just loved the idea of a conversation pit,” says architect Jeremy Bull. “It is a quirky oak and leather bench which gets used for most of our sitting, meals, board games, and spilling things.”
Sunken Living Room with Conversation Pit
Sunken Living Room with Conversation Pit
Rocks dug up during construction were saved and incorporated into the poured-concrete floors and walls. Hydronic heating coils in the floor are augmented by a wood stove during the damp winters.
Rocks dug up during construction were saved and incorporated into the poured-concrete floors and walls. Hydronic heating coils in the floor are augmented by a wood stove during the damp winters.
The Brutalist estate is south-facing and placed on a steep lot, giving the home access to natural light. “During lockdown three, we were trapped at home with our beautiful cats, lounging the whole time, learning the way the sunlight would move through the space,” says Grimshaw.
The Brutalist estate is south-facing and placed on a steep lot, giving the home access to natural light. “During lockdown three, we were trapped at home with our beautiful cats, lounging the whole time, learning the way the sunlight would move through the space,” says Grimshaw.
Vintage furniture looks right at home in the refurbished mid-century space.
Vintage furniture looks right at home in the refurbished mid-century space.
In the bathrooms, a different variety of plaster was employed: Moroccan Tadelakt, selected for its waterproof application. (“You see it in most hammams,” says Grimshaw, who had spent time working in Morroco.)
In the bathrooms, a different variety of plaster was employed: Moroccan Tadelakt, selected for its waterproof application. (“You see it in most hammams,” says Grimshaw, who had spent time working in Morroco.)
The original owners of the 1969 glass house had converted an existing barn on site into an art studio. The new homeowners wanted to update it to function as a guest house and at-home work studio.
The original owners of the 1969 glass house had converted an existing barn on site into an art studio. The new homeowners wanted to update it to function as a guest house and at-home work studio.
The lower level contains a dining area, kitchenette, and single bedroom. The double-height space feels like an atrium upon entry, with a sculptural Noguchi light fixture drawing the eye upwards and a vintage dining table by Adam Martini grounding the room.
The lower level contains a dining area, kitchenette, and single bedroom. The double-height space feels like an atrium upon entry, with a sculptural Noguchi light fixture drawing the eye upwards and a vintage dining table by Adam Martini grounding the room.
Upstairs, pieces from the homeowner's eclectic art collection add pops of color. A coconut chair by George Nelson was reupholstered to bring a contemporary feel, and a sleeper sofa from Design Within Reach offers flexible space for guests.
Upstairs, pieces from the homeowner's eclectic art collection add pops of color. A coconut chair by George Nelson was reupholstered to bring a contemporary feel, and a sleeper sofa from Design Within Reach offers flexible space for guests.