Front View
Front View
Aerial View
Aerial View
the facade is cladded with corrugated cement panels
the facade is cladded with corrugated cement panels
The couple did most of the build themselves, turning to friends for help with particularly challenging elements. “We did it on a budget – but it was paid for in other ways,” says architect-owner, Chris Stanley. “It took away most of our weekends throughout our 20s—most of our hangovers were spent building rather than watching movies!”
The couple did most of the build themselves, turning to friends for help with particularly challenging elements. “We did it on a budget – but it was paid for in other ways,” says architect-owner, Chris Stanley. “It took away most of our weekends throughout our 20s—most of our hangovers were spent building rather than watching movies!”
A glazed, sloping ceiling allows light to wash over the dining area. "<span style="font-family: Theinhardt, -apple-system, BlinkMacSystemFont, &quot;Segoe UI&quot;, Roboto, Oxygen-Sans, Ubuntu, Cantarell, &quot;Helvetica Neue&quot;, sans-serif;">We moved in before we started the work, so we got to experience the space,
A glazed, sloping ceiling allows light to wash over the dining area. "<span style="font-family: Theinhardt, -apple-system, BlinkMacSystemFont, &quot;Segoe UI&quot;, Roboto, Oxygen-Sans, Ubuntu, Cantarell, &quot;Helvetica Neue&quot;, sans-serif;">We moved in before we started the work, so we got to experience the space,
“I wanted something bold and fresh,” Augustin says of the unit’s citrus-inspired front door, painted Tangerine Dream by Dunn Edwards. The door is flanked by horizontal Redwood slats and gray acrylic stucco.
“I wanted something bold and fresh,” Augustin says of the unit’s citrus-inspired front door, painted Tangerine Dream by Dunn Edwards. The door is flanked by horizontal Redwood slats and gray acrylic stucco.
The lower level contains a dining area, kitchenette, and single bedroom. The double-height space feels like an atrium upon entry, with a sculptural Noguchi light fixture drawing the eye upwards and a vintage dining table by Adam Martini grounding the room.
The lower level contains a dining area, kitchenette, and single bedroom. The double-height space feels like an atrium upon entry, with a sculptural Noguchi light fixture drawing the eye upwards and a vintage dining table by Adam Martini grounding the room.
“In my next life, I will be a coconut farmer,” says Jacob, who has planted over 50 of the tropical trees on the property. “In 15 years, it will be amazing.”
“In my next life, I will be a coconut farmer,” says Jacob, who has planted over 50 of the tropical trees on the property. “In 15 years, it will be amazing.”
“In my next life, I will be a coconut farmer,” says Jacob, who has planted over 50 of the tropical trees on the property.  “In 15 years, it will be amazing.”
“In my next life, I will be a coconut farmer,” says Jacob, who has planted over 50 of the tropical trees on the property. “In 15 years, it will be amazing.”
The table in the kitchen dining area was crafted from leftover Douglas fir boards and the built-in bench is made from Douglas fir plywood. Ribbed white ceramic wall tile provides contrasting texture.
The table in the kitchen dining area was crafted from leftover Douglas fir boards and the built-in bench is made from Douglas fir plywood. Ribbed white ceramic wall tile provides contrasting texture.
In the upstairs bedroom, built-in shelving surrounding the window frames provides storage space for books and mementos.
In the upstairs bedroom, built-in shelving surrounding the window frames provides storage space for books and mementos.
The holiday home is nestled into a narrow site in Buffalo Bay, a small beachside town near Buffelsbaai, with a Milkwood forest to the rear and the ocean to the front. The two living levels sit above a large garage/storage area on the lower ground floor and open completely out to the views.
The holiday home is nestled into a narrow site in Buffalo Bay, a small beachside town near Buffelsbaai, with a Milkwood forest to the rear and the ocean to the front. The two living levels sit above a large garage/storage area on the lower ground floor and open completely out to the views.