The apartments face a landscaped common courtyard. The site is an irregular trapezoid, a fact the zig-zagging sidewalks reflect well.
The apartments face a landscaped common courtyard. The site is an irregular trapezoid, a fact the zig-zagging sidewalks reflect well.
Purdy, Eva Luna, and Simon play cards under a Louvre Light by Established & Sons.
Purdy, Eva Luna, and Simon play cards under a Louvre Light by Established & Sons.
main elevation
main elevation
BauLinder Haus is located just a couple of houses away from a landmark Kansas City area home designed by Bauhaus architect, Marcel Breuer.  BauLinder Haus was inspired by the modernist details of its prevalent neighbor.  
#exterior #bauhaus #wood #kansascity #baulinderhaus #hufft

Photo credit by Mike Sinclair
BauLinder Haus is located just a couple of houses away from a landmark Kansas City area home designed by Bauhaus architect, Marcel Breuer. BauLinder Haus was inspired by the modernist details of its prevalent neighbor. #exterior #bauhaus #wood #kansascity #baulinderhaus #hufft Photo credit by Mike Sinclair
Siegal chose a diagrid structure for the factory-built steel modules; polycarbonate panels create a luminous space beneath the stairs.
Siegal chose a diagrid structure for the factory-built steel modules; polycarbonate panels create a luminous space beneath the stairs.
Cool stairs
Cool stairs
Stairs  from the attic to the 1st floor
Architecture: ©Franca Arquitectura
Stairs from the attic to the 1st floor Architecture: ©Franca Arquitectura
“The clients desired a maintenance-free, year-round home using the ultimate in ‘green’ building methodologies,” Mulvena says. The staircase is an example of the construction’s mindset: it is made from the leftover laminated veneer lumber used on the roof.
“The clients desired a maintenance-free, year-round home using the ultimate in ‘green’ building methodologies,” Mulvena says. The staircase is an example of the construction’s mindset: it is made from the leftover laminated veneer lumber used on the roof.
The flooring and stair risers are European ash, treated with a varnish that was tinted one percent white.
The flooring and stair risers are European ash, treated with a varnish that was tinted one percent white.
The staircase features a minimalist design with maple treads and edges. The alcove beneath the stairs allows Magill to stash things where they can still be easily accessed. The metal shelving system is another coworker castoff.
The staircase features a minimalist design with maple treads and edges. The alcove beneath the stairs allows Magill to stash things where they can still be easily accessed. The metal shelving system is another coworker castoff.
Stairs made of teak lead from the guest bedroom to the roof garden.
Stairs made of teak lead from the guest bedroom to the roof garden.
Dekton by Cosentino, composed of glass, porcelain, and quartz, will release five new colors at the show, among them Vegha, seen on the staircase above.
Dekton by Cosentino, composed of glass, porcelain, and quartz, will release five new colors at the show, among them Vegha, seen on the staircase above.
Another peek at the perforated interior windows, which are made from cropped sections of the steel wall in the courtyard.
Another peek at the perforated interior windows, which are made from cropped sections of the steel wall in the courtyard.
The designer took his inspiration for the minimal staircase from traditional Polish “duck stairs.” Since they’re narrow, they’re ideal for smaller spaces. The couch was purchased from BoConcept.
The designer took his inspiration for the minimal staircase from traditional Polish “duck stairs.” Since they’re narrow, they’re ideal for smaller spaces. The couch was purchased from BoConcept.
The lightweight staircase leading to the terrace is composed of lacquered black steel and oak treads. Its floating design frees library space beneath and allows light to reach the office from the skylight above.
The lightweight staircase leading to the terrace is composed of lacquered black steel and oak treads. Its floating design frees library space beneath and allows light to reach the office from the skylight above.
The tin panels lining the stairs are original to the house.
The tin panels lining the stairs are original to the house.
The house’s stacked floors progress vertically from the communal basement, through the mixed-use mezzanine, to the private bedroom. Its staircase responds to these functions. Perforated folded steel steps between the ground level and mezzanine allow for greater access to sunlight. Between the mezzanine and upper level, solid folded steel stairs and partitions serve as the bedroom’s acoustic barrier.
The house’s stacked floors progress vertically from the communal basement, through the mixed-use mezzanine, to the private bedroom. Its staircase responds to these functions. Perforated folded steel steps between the ground level and mezzanine allow for greater access to sunlight. Between the mezzanine and upper level, solid folded steel stairs and partitions serve as the bedroom’s acoustic barrier.
The owners shared Turnbull Griffin Haesloop’s dedication to green design, and agreed to modifications—like solar panels and passive heating and cooling elements—to earn the property LEED Platinum certification. The living room’s oversized fan is by Big Ass Fans. Ultra-Tec created the cable system on the stairs and guardrail.
The owners shared Turnbull Griffin Haesloop’s dedication to green design, and agreed to modifications—like solar panels and passive heating and cooling elements—to earn the property LEED Platinum certification. The living room’s oversized fan is by Big Ass Fans. Ultra-Tec created the cable system on the stairs and guardrail.
The finished stair. Franz and Pare-Mayer also took advantage of the light from the skylight to brighten the bathroom: They inserted a pane of etched glass into the wall that separates the stairwell and the shower.
The finished stair. Franz and Pare-Mayer also took advantage of the light from the skylight to brighten the bathroom: They inserted a pane of etched glass into the wall that separates the stairwell and the shower.
The aluminum casing creates a play of light and shadows as the sun moves across the building. A lap pool, at right, spills over into the main pool.
The aluminum casing creates a play of light and shadows as the sun moves across the building. A lap pool, at right, spills over into the main pool.
Interior stairs serve as a thermal chimney and light well, providing ventilation as well as illumination at all levels.  [Photo Credit: Josh Perrin]
Interior stairs serve as a thermal chimney and light well, providing ventilation as well as illumination at all levels. [Photo Credit: Josh Perrin]
In stark contrast to Monti’s 1920s home now being rented out, the Walnut Residence never seems to run out of natural light. “After six months of living here, my wife and I noticed that we never turn on the light," remarked Monti. "I never have to turn on the light—ever."
In stark contrast to Monti’s 1920s home now being rented out, the Walnut Residence never seems to run out of natural light. “After six months of living here, my wife and I noticed that we never turn on the light," remarked Monti. "I never have to turn on the light—ever."
The open living and dining plan is flooded with natural light. The wicker PK22 lounge chairs  are by Poul Kjaerholm for Fritz Hansen. The suspension lamp is by DePadova.
The open living and dining plan is flooded with natural light. The wicker PK22 lounge chairs are by Poul Kjaerholm for Fritz Hansen. The suspension lamp is by DePadova.
A constantly moving shaft of natural light that edges along an oak bench is a defining element in the room.
A constantly moving shaft of natural light that edges along an oak bench is a defining element in the room.

2,243 more saves