Richard Neutra's Iconic Chuey House Hits the Market For $6.25M
Listed last year for $8.3 million, this storied midcentury property is now “priced to move”—but there's a catch.
A Vacation Home in Nova Scotia Takes Cues From the Coastal Landscape
Designed by Omar Gandhi Architects for Swiss clients as a home base for swimming, fishing, boating, hiking, and other activities,...
An outdoor shower accessed from the interior bath provides a private retreat under the sun and sky of the landscape.
Each villa sits harmoniously within the tropical landscape,  shaded by trees and vegetation.
Rising From the Ruins: Homes Built on Architectural Remains
While the English word ruin comes from the Latin "ruina"—meaning “destruction” or “downfall”—ruins can be the literal and...
People in Glass Houses: The Legacy of Joseph Eichler
Procurers of these 20th-century inside-outside, flat-roofed dwellings are referred to as Eichler-holics who won’t live anywhere...
Hide Out in One of These Asian Retreats That Are Immersed in Nature
If you're looking to escape your daily routine by traveling to a distant land, consider posting up at one of these...
Completed in 2009, the studio shines in the night among the trees. Weiselberg and Semaan devised a clever foundation system that allowed them to avoid ripping up roots. “The floor is a concrete slab on a steel deck that sits on a spider web of steel beams,” Weiselberg says. “There are eight piers per side of the structure, each designed so that if we dug the 12-inch hole and there were roots underneath, we could move it along a certain radius. The base is like a skirt that is just hanging off the building.” So while the floor floats a foot above the ground in the couple’s backyard for now, it could one day easily be picked up and moved elsewhere.
Inside the collage studio, light floods in from outside. “He didn’t want to be able to necessarily see the outside but he wanted it to be very bright,” Semaan says. “From the inside, you can’t make out exactly what’s out there but you can see some of the colors of the exterior through the polycarbonate.”
Clear glass panes set strategically into the otherwise translucent curtain wall expose the mezzanine to fresh air and rear views.
The house’s 38-foot-high rear wall conceals the two-story stair.
Seemingly a single, seamless unit, the stair is composed of two elements—treads and mezzanine—and held in place by two distinct strategies: The stairs are welded to, and cantilever out from, a series of steel tubes concealed in the walls; the mezzanine 

is attached on one side to a steel beam, and hung at two other points from rods attached to the roof structure.
By creating a desk out of roof beams, this home office perfectly integrates into an open-plan renovation of a Northern Italian farmhouse.