Australia's Black Granite Box at Venice Architecture Biennale

written by:
June 10, 2014
An uncannily simple white cube gallery space wrapped in black granite comes to the Australian pavilion of the Venice Architecture Biennale. Read Full Article
  • 
  Denton, Corker, and Marshall have moved the pavilion’s main entrance from the less accessible canal side in order to link it more easily to the natural flow of visitors to the Giardini. A bridge will connect it to a busy footpath. Image courtesy Denton, Corker, and Marshall.
    Denton, Corker, and Marshall have moved the pavilion’s main entrance from the less accessible canal side in order to link it more easily to the natural flow of visitors to the Giardini. A bridge will connect it to a busy footpath. Image courtesy Denton, Corker, and Marshall.
  • 
  To create visual tension as well as to provide a covered space for outdoor evens, the building cantilevers right to the canal’s edge. Image courtesy Denton, Corker, and Marshall.
    To create visual tension as well as to provide a covered space for outdoor evens, the building cantilevers right to the canal’s edge. Image courtesy Denton, Corker, and Marshall.
  • 
  The pavilion’s most innovative feature: Panels of the façade can be opened to provide views into the surrounding gardens or to make art visible to passersby. Image courtesy Denton, Corker, and Marshall.
    The pavilion’s most innovative feature: Panels of the façade can be opened to provide views into the surrounding gardens or to make art visible to passersby. Image courtesy Denton, Corker, and Marshall.

@current / @total

Read Full Article

Join the Discussion

Loading comments...