Kitchens We Love: Winter White

written by:
January 13, 2014
  • 
  GUYS AND WALLS Three thin slabs, staggered vertically through this Nordic townhouse, create three distinct floors and allow light to flood in from the front, back, and roof. The white Saari kitchen makes the most of a compact space. Photo by Mark Seelen.  Photo by Mark Seelen.   This originally appeared in Contemporary Nordic Town House.

    GUYS AND WALLS

    Three thin slabs, staggered vertically through this Nordic townhouse, create three distinct floors and allow light to flood in from the front, back, and roof. The white Saari kitchen makes the most of a compact space. Photo by Mark Seelen.

    Photo by Mark Seelen.
    This originally appeared in Contemporary Nordic Town House.
  • 
  TEST-CASE SCENARIO In one Danish family's green-home prototype, the kitchen receives tons of natural light thanks to triple-glazed, argon-filled windows and their super-insulated frames. Sophie sits at the Nava dining table in the kitchen, which is flanked by Gubi chairs and illuminated by the Aeros light by Ross Lovegrove for Louis Poulsen. Photo by Jens Passoth.  Photo by Jens Passoth.   This originally appeared in Test-Case Scenario.

    TEST-CASE SCENARIO

    In one Danish family's green-home prototype, the kitchen receives tons of natural light thanks to triple-glazed, argon-filled windows and their super-insulated frames. Sophie sits at the Nava dining table in the kitchen, which is flanked by Gubi chairs and illuminated by the Aeros light by Ross Lovegrove for Louis Poulsen. Photo by Jens Passoth.

    Photo by Jens Passoth.
    This originally appeared in Test-Case Scenario.
  • 
  TIGHTLY KNIT In a home comprising just 1,000 square feet for a family of four, the challenge of designing the kitchen was to make it feel large while taking up as little space as possible. Idea Office created a combination living and eat-in kitchen area with glossy white cabinets and DuPont Corian countertops to make it feel as expansive as possible. Photo by Dean Kaufman.  Photo by Dean Kaufman.   This originally appeared in Small Box Home with Black Metal Facade in Japan.

    TIGHTLY KNIT

    In a home comprising just 1,000 square feet for a family of four, the challenge of designing the kitchen was to make it feel large while taking up as little space as possible. Idea Office created a combination living and eat-in kitchen area with glossy white cabinets and DuPont Corian countertops to make it feel as expansive as possible. Photo by Dean Kaufman.

    Photo by Dean Kaufman.
    This originally appeared in Small Box Home with Black Metal Facade in Japan.
  • 
  SPANISH IDYLL Designer Jaime Hayon renovated his Valencia, Spain, apartment to take advantage of period details while provided a minimalist clean slate. The kitchen is all white, down to the minimalist, lacquered Santos cabinets. When it comes to picking paint and fabric colors, Hayon advocates for grayed-out hues. “My recommendation is that even when you use bolder colors make sure they have a percentage of gray in them,” he says. “If you use yellow, it should be yellow-gray. If a green is used it should be a green-gray.” Photo by Nienke Klunder.  Photo by Nienke Klunder.   This originally appeared in Designer Jaime Hayon's Renovated Home in Spain.

    SPANISH IDYLL

    Designer Jaime Hayon renovated his Valencia, Spain, apartment to take advantage of period details while provided a minimalist clean slate. The kitchen is all white, down to the minimalist, lacquered Santos cabinets. When it comes to picking paint and fabric colors, Hayon advocates for grayed-out hues. “My recommendation is that even when you use bolder colors make sure they have a percentage of gray in them,” he says. “If you use yellow, it should be yellow-gray. If a green is used it should be a green-gray.” Photo by Nienke Klunder.

    Photo by Nienke Klunder.
    This originally appeared in Designer Jaime Hayon's Renovated Home in Spain.
  • 
  VICTORIAN SECRETS To avoid formality in a super modern addition to a Victorian home outside of London, the architect created a different environment for each room. The kitchen, for example, is understated by virtue of its simple cabinetry by Boffi, and its white walls that flow with the rest of the house. “What we love about living here,” says Judith, “is that it works well with our young family. There is plenty of daylight, all the latest technology, and we don’t have to worry about sticky fingers destroying anything.” Photo by Richard Powers.  Photo by Richard Powers.   This originally appeared in Victorian Secrets.

    VICTORIAN SECRETS

    To avoid formality in a super modern addition to a Victorian home outside of London, the architect created a different environment for each room. The kitchen, for example, is understated by virtue of its simple cabinetry by Boffi, and its white walls that flow with the rest of the house. “What we love about living here,” says Judith, “is that it works well with our young family. There is plenty of daylight, all the latest technology, and we don’t have to worry about sticky fingers destroying anything.” Photo by Richard Powers.

    Photo by Richard Powers.
    This originally appeared in Victorian Secrets.
  • 
  SERRA RESIDENCE RENOVATION When residents Gino and Paetra Serra decided to renovate their 1933 Italianate foursquare-plan home in Kansas City, Missouri, to accommodate their growing family, they made sure that in addition to adding a first-floor bathroom, to open up their dark, cramped kitchen. Avid cooks and entertainers, the couple was limited by a lack of counter space and natural light, problems that their architects quickly helped alleviate.    This originally appeared in Serra Residence Renovation.

    SERRA RESIDENCE RENOVATION

    When residents Gino and Paetra Serra decided to renovate their 1933 Italianate foursquare-plan home in Kansas City, Missouri, to accommodate their growing family, they made sure that in addition to adding a first-floor bathroom, to open up their dark, cramped kitchen. Avid cooks and entertainers, the couple was limited by a lack of counter space and natural light, problems that their architects quickly helped alleviate.

    This originally appeared in Serra Residence Renovation.
  • 
  D HOUSE KITCHEN RENOVATION The new layout and a smart design allow a renovated kitchen to feel larger than it is--and much more grandiose than its pre-renovation state. Among his maneuvers to open up the area, Chris moved the De'Longhi freezer into the island (hidden behind a panel) and inserted cabinets into the rest of the length. The far two cabinets rest on casters and slide out from under the countertop to create a bar area--to which Chris and Danielle pull up chairs for enjoying coffee. Chris then rolls the cabinets to his desk in the living room to create more surface space. Photo by Kate McElwee.    This originally appeared in Kitchens We Love: Part 2.

    D HOUSE KITCHEN RENOVATION

    The new layout and a smart design allow a renovated kitchen to feel larger than it is--and much more grandiose than its pre-renovation state. Among his maneuvers to open up the area, Chris moved the De'Longhi freezer into the island (hidden behind a panel) and inserted cabinets into the rest of the length. The far two cabinets rest on casters and slide out from under the countertop to create a bar area--to which Chris and Danielle pull up chairs for enjoying coffee. Chris then rolls the cabinets to his desk in the living room to create more surface space. Photo by Kate McElwee.

    This originally appeared in Kitchens We Love: Part 2.
Previous Next
Slideshow loading...
@current / @total

You May Also Like

Join the Discussion

Loading comments...