Transformative House Renovation in Seattle

written by:
July 15, 2014
Read Full Article
  • 
  Architects Sara and Jeremy Imhoff and their son Jonah use the renovated kitchen in their 1918 bungalow in Seattle's Fremont neighborhood.  Courtesy of Miguel Edwards Photography.

    Architects Sara and Jeremy Imhoff and their son Jonah use the renovated kitchen in their 1918 bungalow in Seattle's Fremont neighborhood.

    Courtesy of Miguel Edwards Photography.
  • 
  The Imhoffs vaulted the ceiling in their living room, dispensing with the old attic and carving out skylights to draw natural light into the space.  Courtesy of Miguel Edwards Photography.

    The Imhoffs vaulted the ceiling in their living room, dispensing with the old attic and carving out skylights to draw natural light into the space.

    Courtesy of Miguel Edwards Photography.
  • 
  The Imhoffs saved money by serving as their own general contractor and doing much of the renovation work themselves.  Courtesy of Miguel Edwards Photography.

    The Imhoffs saved money by serving as their own general contractor and doing much of the renovation work themselves.

    Courtesy of Miguel Edwards Photography.
  • 
  A door frame was preserved as "a sculptural memory piece," Sara Imhoff says, after a wall separating the old kitchen from a small dining room was demolished. The countertops and backsplash are by Caesarstone.  Courtesy of Aaron Leitz.

    A door frame was preserved as "a sculptural memory piece," Sara Imhoff says, after a wall separating the old kitchen from a small dining room was demolished. The countertops and backsplash are by Caesarstone.

    Courtesy of Aaron Leitz.
  • 
  The Imhoffs preserved the breakfast nook, their favorite feature in the house, when they bought it in 2005.  Courtesy of Aaron Leitz.

    The Imhoffs preserved the breakfast nook, their favorite feature in the house, when they bought it in 2005.

    Courtesy of Aaron Leitz.
  • 
  The Imhoffs designed the custom wine rack, which was built by KERF Design of Seattle. They enclosed an old side porch off the kitchen, transforming it into a mudroom.   Courtesy of Aaron Leitz.

    The Imhoffs designed the custom wine rack, which was built by KERF Design of Seattle. They enclosed an old side porch off the kitchen, transforming it into a mudroom. 

    Courtesy of Aaron Leitz.
  • 
  There was no room in the 2,000-square-foot house for a staircase to a new upstairs office, so the Imhoffs installed a small, wooden alternating-tred lapeyre stair.  Courtesy of Aaron Leitz.

    There was no room in the 2,000-square-foot house for a staircase to a new upstairs office, so the Imhoffs installed a small, wooden alternating-tred lapeyre stair.

    Courtesy of Aaron Leitz.
Previous Next
Slideshow loading...
@current / @total
Read Full Article

You May Also Like

Join the Discussion

Loading comments...