A Prize-Winning Renovation in Rotterdam

written by:
January 25, 2014
Kaan Architecten has been awarded 2013 a Benelux Aluminum Award for sustainable renovation in the non-residential buildings category for its painstaking refurbishment of a building in central Rotterdam.
  • 
  The 11,300-square-foot building, which Kaan Architecten calls Dreamhouse, was designed in the 1950s by Van den Broek en Bakema. Photo by Sebastian van Damme.

    The 11,300-square-foot building, which Kaan Architecten calls Dreamhouse, was designed in the 1950s by Van den Broek en Bakema. Photo by Sebastian van Damme.

  • 
  The building houses a jewler's and a fashion retailer. Photo by Sebastian van Damme.

    The building houses a jewler's and a fashion retailer. Photo by Sebastian van Damme.

  • 
  The building's cantilevered second story hangs over the ground floor, casting a shadow over the storefronts. Photo by Sebastian van Damme.

    The building's cantilevered second story hangs over the ground floor, casting a shadow over the storefronts. Photo by Sebastian van Damme.

  • 
  Photo by Sebastian van Damme.

    Photo by Sebastian van Damme.

  • 
  Vertical louvers are a defining feature of the second-story facade, shading the floor-to-ceiling windows from excessive sunlight. Photo by Sebastian van Damme.

    Vertical louvers are a defining feature of the second-story facade, shading the floor-to-ceiling windows from excessive sunlight. Photo by Sebastian van Damme.

  • 
  A green roof is another defining feature of the renovation. Photo by Sebastian van Damme.

    A green roof is another defining feature of the renovation. Photo by Sebastian van Damme.

  • 
  The jury evaluated the entries on the basis of these criteria: significant use of aluminum, energy efficiency, contemporary design, socioeconomic impact, and value added to the original building Photo by Sebastian van Damme.

    The jury evaluated the entries on the basis of these criteria: significant use of aluminum, energy efficiency, contemporary design, socioeconomic impact, and value added to the original building Photo by Sebastian van Damme.

@current / @total

Join the Discussion

Loading comments...