Toronto's Tetris Inspired Home

written by:
photos by:
October 8, 2013
Read Full Article
  • 
  Towards the end of the day, when dusk arrives, the glowing lights from the interior gives the feeling that each volume is floating in space.
    Towards the end of the day, when dusk arrives, the glowing lights from the interior gives the feeling that each volume is floating in space.
  • 
  The view looking towards the South elevation in a linear manner starting from the kitchen countertop, dining area and heading towards the patio. All kitchen necessities perfectly lined with all surrounding details.
    The view looking towards the South elevation in a linear manner starting from the kitchen countertop, dining area and heading towards the patio. All kitchen necessities perfectly lined with all surrounding details.
  • 
  The recessed black ceiling introduces a contrast between the kitchen area and other parts of the house.
    The recessed black ceiling introduces a contrast between the kitchen area and other parts of the house.
  • 
  The living area bathed with natural light both from the ceiling to floor glass walls and the void from the second floor allowing one to enjoy tremendous amount of daylight.
    The living area bathed with natural light both from the ceiling to floor glass walls and the void from the second floor allowing one to enjoy tremendous amount of daylight.
  • 
  The linear philosophy once again viewed. Starting from top to bottom, void from second floor to glass wall to the glass floor basement.
    The linear philosophy once again viewed. Starting from top to bottom, void from second floor to glass wall to the glass floor basement.
  • 
  At a wider shot, the long millwork is designed to be as long as the building length itself providing the owner with an immensely amount of storage.
    At a wider shot, the long millwork is designed to be as long as the building length itself providing the owner with an immensely amount of storage.
  • 
  Looking downwards from the second floor, the void creates an invisible barrier between the family room and the living area. The reflection from the skylight exaggerates the idea of an even more depth within the house.
    Looking downwards from the second floor, the void creates an invisible barrier between the family room and the living area. The reflection from the skylight exaggerates the idea of an even more depth within the house.
Previous Next
Slideshow loading...
@current / @total
Read Full Article

You May Also Like

Join the Discussion

Loading comments...