Live/Work It Up!

written by:
February 22, 2013
  • 
  An installation by Willem Cole hangs in the gallery of this Antwerp residence/art gallery housed in a merged 19th-century and 1970s building, which leads to an open stairway to the office and private bedrooms upstairs. Photo by: Tim Van de Velde  Photo by Tim Van de Velde.   This originally appeared in Live/Work: Modern Art Gallery and Home in Antwerp.

    An installation by Willem Cole hangs in the gallery of this Antwerp residence/art gallery housed in a merged 19th-century and 1970s building, which leads to an open stairway to the office and private bedrooms upstairs. Photo by: Tim Van de Velde

    Photo by Tim Van de Velde.
    This originally appeared in Live/Work: Modern Art Gallery and Home in Antwerp.
  • 
  Architect Mark Dixon inspects a drawing in the shared office of his renovated mid-19th-century duplexed home in Brooklyn, New York, which he shares with partner, architecture critic and author, Alexandra Lange. The space features a sloping ceiling that rises to ten feet at one end. The new wood of the inserted ceiling counterpoints the vintage pumpkin pine floorboards underfoot. Photo by: Matthew Williams  Photo by Matthew Williams. Courtesy of matthew williams.  This originally appeared in Family Home Renovation in Brooklyn.

    Architect Mark Dixon inspects a drawing in the shared office of his renovated mid-19th-century duplexed home in Brooklyn, New York, which he shares with partner, architecture critic and author, Alexandra Lange. The space features a sloping ceiling that rises to ten feet at one end. The new wood of the inserted ceiling counterpoints the vintage pumpkin pine floorboards underfoot. Photo by: Matthew Williams

    Photo by Matthew Williams. Courtesy of matthew williams.
    This originally appeared in Family Home Renovation in Brooklyn.
  • 
  In Oakland, California, two converted shipping containers (left) now house offices for Stephen Shoup’s design/build firm. “Perhaps the most successful aspect of turning this into a place to live and an office rather than just have this shop space was moving it towards real indoor-outdoor living,” he says. Taya Shoup, a landscape designer, has refined her husband’s vision for the property with a courtyard and plantings. Photo by: building Lab inc.    This originally appeared in Creative Re-Use in Oakland.

    In Oakland, California, two converted shipping containers (left) now house offices for Stephen Shoup’s design/build firm. “Perhaps the most successful aspect of turning this into a place to live and an office rather than just have this shop space was moving it towards real indoor-outdoor living,” he says. Taya Shoup, a landscape designer, has refined her husband’s vision for the property with a courtyard and plantings. Photo by: building Lab inc.

    This originally appeared in Creative Re-Use in Oakland.
  • 
  Needing a bigger place to work—and more room for his ever-expanding archive, Lawrence Weiner (seen here), a pioneer in 20th-century conceptual art, and wife Alice, moved into and renovated this three-story house in the West Village, New York. The bare walls are perfect for tacking up new projects, and the steel ductwork gives the space an industrious feel. Photo by: Dean Kaufman  Photo by Dean Kaufman.   This originally appeared in Village People.

    Needing a bigger place to work—and more room for his ever-expanding archive, Lawrence Weiner (seen here), a pioneer in 20th-century conceptual art, and wife Alice, moved into and renovated this three-story house in the West Village, New York. The bare walls are perfect for tacking up new projects, and the steel ductwork gives the space an industrious feel. Photo by: Dean Kaufman

    Photo by Dean Kaufman.
    This originally appeared in Village People.
  • 
  Yurika Ninomiya peeps out from the third-floor bedroom of her modern box home, while husband Takuya opens up the shop and gallery that they run below in Nagoya, Japan. Photo by: Takashi Homma  Photo by Takashi Homma.   This originally appeared in Small Space Live/Work Box Home in Japan.

    Yurika Ninomiya peeps out from the third-floor bedroom of her modern box home, while husband Takuya opens up the shop and gallery that they run below in Nagoya, Japan. Photo by: Takashi Homma

    Photo by Takashi Homma.
    This originally appeared in Small Space Live/Work Box Home in Japan.
  • 
  White paint lightens up the middle of the building in this Toronto live/work studio space, while a skylight provides crucial natural lighting. A vintage Danish dining set and Cloud pendants by Frank Gehry for Vitra define the space. Photo by: Matthew Williams  Photo by Matthew Williams. Courtesy of matthew williams.  This originally appeared in Airy Live/Work Studio Space in Toronto.

    White paint lightens up the middle of the building in this Toronto live/work studio space, while a skylight provides crucial natural lighting. A vintage Danish dining set and Cloud pendants by Frank Gehry for Vitra define the space. Photo by: Matthew Williams

    Photo by Matthew Williams. Courtesy of matthew williams.
    This originally appeared in Airy Live/Work Studio Space in Toronto.
Previous Next
Slideshow loading...
@current / @total

You May Also Like

Join the Discussion

Loading comments...