written by:
photos by:
March 6, 2013
New Zealand transplant Debbie Gibbs and her young sun retreat from their New York city life to their custom prefab home in Lake Iosco, New Jersey. After seeing the Dwell Home competition designed by Joseph Tanney and Robert Luntz of Resolution: 4 Architecture, Gibbs contacted the pair to design a home where the line between indoors and out would blur. Working from a list of preferred materials and components that the architects could source easily, the result was a flowing, expansive breath of space. “The house’s narrow footprint works for us in terms of maximum exposure to the lake,” says Gibbs (shown here with son Blake and dog Max on the shore of Lake Iosco). "The old house was like a cave, and I wanted this house to be the opposite: a pavilion where you didn’t feel enclosed at all." Check out more of this lakeside prefab here.
  • 
   “The house’s narrow footprint works for us in terms of maximum exposure to the lake,” says Gibbs (shown here with son Blake and dog Max on the shore of Lake Iosco). Glass walls and doors by Andersen also mean that Gibbs can keep a close eye on Blake when he’s playing in the yard. A plinth of reused bedrock found on the property has become an unintended place for active play.  Courtesy of photograph by Mark Mahaney,all rights reserved.

     “The house’s narrow footprint works for us in terms of maximum exposure to the lake,” says Gibbs (shown here with son Blake and dog Max on the shore of Lake Iosco). Glass walls and doors by Andersen also mean that Gibbs can keep a close eye on Blake when he’s playing in the yard. A plinth of reused bedrock found on the property has become an unintended place for active play.

    Courtesy of photograph by Mark Mahaney,all rights reserved.
Previous Next
Slideshow loading...
@current / @total
Modern prefab lakeside home in Bloomingdale, New Jersey

 “The house’s narrow footprint works for us in terms of maximum exposure to the lake,” says Gibbs (shown here with son Blake and dog Max on the shore of Lake Iosco). Glass walls and doors by Andersen also mean that Gibbs can keep a close eye on Blake when he’s playing in the yard. A plinth of reused bedrock found on the property has become an unintended place for active play.

Image courtesy of photograph by Mark Mahaney,all rights reserved.

You May Also Like

Join the Discussion

Loading comments...