A Modern Park Pavilion Rises in Dallas

written by:
December 10, 2013
In a modest park on the western edge of Dallas, a modern picnic pavilion is a gathering point. Read Full Article
  • 
  A collaboration between the Oslo- and New York-based firm Snohetta and the Dallas firm Architexas, the College Park pavilion has become an inviting gathering point for residents of the surrounding community, well west of the Dallas city center. Photo by Carolyn Brown.

    A collaboration between the Oslo- and New York-based firm Snohetta and the Dallas firm Architexas, the College Park pavilion has become an inviting gathering point for residents of the surrounding community, well west of the Dallas city center. Photo by Carolyn Brown.

  • 
  The arresting lime-green interior makes the pavilion at once blend with and stand out from its surroundings. Photo by Architexas.

    The arresting lime-green interior makes the pavilion at once blend with and stand out from its surroundings. Photo by Architexas.

  • 
  The architects positioned the pavilion to serve as a gateway between an active part of the park, where playing fields dominate, and the less active, more natural eastern end. Photo by Carolyn Brown.

    The architects positioned the pavilion to serve as a gateway between an active part of the park, where playing fields dominate, and the less active, more natural eastern end. Photo by Carolyn Brown.

  • 
  A leafy pattern, carved by a water-jet cutter, allows views through the sides—an aesthetic touch that doubles as a nod to security in the park, where crime has been an issue. Photo by Architexas.

    A leafy pattern, carved by a water-jet cutter, allows views through the sides—an aesthetic touch that doubles as a nod to security in the park, where crime has been an issue. Photo by Architexas.

  • 
  The pavilion sits in a clearing amid pecan, oak and mesquite trees. Photo by Architexas.

    The pavilion sits in a clearing amid pecan, oak and mesquite trees. Photo by Architexas.

  • 
  A shallow gabled roof slopes gently from a front corner to the pavilion's rear. Photo by Architexas.

    A shallow gabled roof slopes gently from a front corner to the pavilion's rear. Photo by Architexas.

  • 
  Dallas voters funded the pavilion project by approving bond issues at the ballot box in 2003 and 2006. Photo by Architexas.

    Dallas voters funded the pavilion project by approving bond issues at the ballot box in 2003 and 2006. Photo by Architexas.

@current / @total

Read Full Article

Join the Discussion

Loading comments...