Advertising
Advertising

You are here

Brooklyn Botanic's New 'Do

Last week, as spring's balmy temperatures took a temporary dip into glacier territory, the two founding partners of architecture and urbanism firm Weiss/Manfredi led a hard hat tour of their new visitors center at the Brooklyn Botanic Garden (opening in a mere six weeks!). Luckily, magnolias and cherry trees were already in bloom and a bright sun illuminated the mostly-transparent structure. The deceptively modest structure is nestled into a hill on the northeast corner of the site, so 50 percent of its envelope benefits from thermal efficiency. And like any ground-up civil structure worth its salt, it's sustainable, with a geoexchange system comprised of 28 heating and cooling wells, radiant floor heating, and landscaping made of postconsumer recycled building materials. And did we mention it's a looker? Click through for a preview.

Brooklyn Botanic Gardens Visitor Center, Location: Brooklyn NY, Architect: Weiss Manfredi Architects

dwell.com is your online home in the modern world. Join us as we follow our team around the globe on Twitter, Facebook, and Pinterest. Want more? Never miss another word of Dwell with our free iTunes app.

Advertising