Sustainability in Stages

written by:
photos by:
January 20, 2009
Originally published in Green Is Good
Read Full Article
  • 
  In the new addition to the Hertz/Fong residence, the architect’s son Max tinkers with his extensive array of Legos and War Hammer miniatures in the upstairs office/playroom.
    In the new addition to the Hertz/Fong residence, the architect’s son Max tinkers with his extensive array of Legos and War Hammer miniatures in the upstairs office/playroom.
  • 
  Trellis-like balcony railing cue the exposed timber frame extending over the house. The balcony and fence are made from sustainably harvested ipe wood.
    Trellis-like balcony railing cue the exposed timber frame extending over the house. The balcony and fence are made from sustainably harvested ipe wood.
  • 
  Sophie and Colin enjoy their new pool, the only non-solar-powered portion of their home in Venice, California, created by their father, architect David Hertz. Read the full article here.
    Sophie and Colin enjoy their new pool, the only non-solar-powered portion of their home in Venice, California, created by their father, architect David Hertz. Read the full article here.
  • 
  Sophie, 11, rinses off in the outdoor shower made from 12-by-12-inch Syndecrete tiles cut into 3-by-3-inch squares, which Hertz intentionally set so that they appear to undulate. The sink is from Boffi; the shower fixtures are Arne Jacobsen for Vola.
    Sophie, 11, rinses off in the outdoor shower made from 12-by-12-inch Syndecrete tiles cut into 3-by-3-inch squares, which Hertz intentionally set so that they appear to undulate. The sink is from Boffi; the shower fixtures are Arne Jacobsen for Vola.
  • 
  The exuberant results of Hertz’s design are visible from the street. Giant birds 
of paradise, king palms, and bamboo tower above the fence. The Balinese long building, seen on the far left, is almost nautical; on the right, the original house’s rammed-earth entry wall frames its concrete layers.
    The exuberant results of Hertz’s design are visible from the street. Giant birds of paradise, king palms, and bamboo tower above the fence. The Balinese long building, seen on the far left, is almost nautical; on the right, the original house’s rammed-earth entry wall frames its concrete layers.
  • 
  The courtyard is now the heart of the house.
    The courtyard is now the heart of the house.
Previous Next
Slideshow loading...
@current / @total
Read Full Article

You May Also Like

Join the Discussion

Loading comments...