Sustainability in Stages

written by:
photos by:
January 20, 2009
"Personally, I’d rather be living outside,” says architect David Hertz. As a young man surfing in Bali, he was impressed by tropical village compounds where indoors and out flow into each other. “Those houses seemed able to breathe, like plants and flowers.” Read Full Article
  • 
  In the new addition to the Hertz/Fong residence, the architect’s son Max tinkers with his extensive array of Legos and War Hammer miniatures in the upstairs office/playroom.  Photo by: Misha Gravenor
    In the new addition to the Hertz/Fong residence, the architect’s son Max tinkers with his extensive array of Legos and War Hammer miniatures in the upstairs office/playroom.

    Photo by: Misha Gravenor

  • 
  Trellis-like balcony railing cue the exposed timber frame extending over the house. The balcony and fence are made from sustainably harvested ipe wood.  Photo by: Misha Gravenor
    Trellis-like balcony railing cue the exposed timber frame extending over the house. The balcony and fence are made from sustainably harvested ipe wood.

    Photo by: Misha Gravenor

  • 
  Sophie and Colin enjoy their new pool, the only non-solar-powered portion of their home in Venice, California, created by their father, architect David Hertz. Read the full article here.  Photo by: Misha Gravenor
    Sophie and Colin enjoy their new pool, the only non-solar-powered portion of their home in Venice, California, created by their father, architect David Hertz. Read the full article here.

    Photo by: Misha Gravenor

  • 
  Sophie, 11, rinses off in the outdoor shower made from 12-by-12-inch Syndecrete tiles cut into 3-by-3-inch squares, which Hertz intentionally set so that they appear to undulate. The sink is from Boffi; the shower fixtures are Arne Jacobsen for Vola.  Photo by: Misha Gravenor
    Sophie, 11, rinses off in the outdoor shower made from 12-by-12-inch Syndecrete tiles cut into 3-by-3-inch squares, which Hertz intentionally set so that they appear to undulate. The sink is from Boffi; the shower fixtures are Arne Jacobsen for Vola.

    Photo by: Misha Gravenor

  • 
  The exuberant results of Hertz’s design are visible from the street. Giant birds 
of paradise, king palms, and bamboo tower above the fence. The Balinese long building, seen on the far left, is almost nautical; on the right, the original house’s rammed-earth entry wall frames its concrete layers.  Photo by: Misha Gravenor
    The exuberant results of Hertz’s design are visible from the street. Giant birds of paradise, king palms, and bamboo tower above the fence. The Balinese long building, seen on the far left, is almost nautical; on the right, the original house’s rammed-earth entry wall frames its concrete layers.

    Photo by: Misha Gravenor

  • 
  The courtyard is now the heart of the house.  Photo by: Misha Gravenor
    The courtyard is now the heart of the house.

    Photo by: Misha Gravenor

@current / @total

Read Full Article

Join the Discussion

Loading comments...