Advertising
Advertising

You are here

Slanted and Enchanted

Read Article

Taking inspiration from barns, warehouses, Case Study Houses, and Japanese residential architecture, architect Marcus Lee and his wife, Rachel Hart—–an architectural model maker—–created a unique timber-framed home in Hackney, London. The three-story house packs within its double-height ceiling five bedrooms, a study, a music room, and a mezzanine gallery while still leaving enough space for an open-plan ground floor and garden. Lee tells us how he created such a hardworking, flexible, and desirable family home.

  • 
  Londoner Marcus Lee turned a narrow lot next to a pickle works into a high-flying wood retreat with a garden out back and plenty of soaring space upstairs.  Photo by: Jeremy Murch
    Londoner Marcus Lee turned a narrow lot next to a pickle works into a high-flying wood retreat with a garden out back and plenty of soaring space upstairs.

    Photo by: Jeremy Murch

  • 
  Marcus Lee and Rachel Hart’s wonderful wooden home sits at the end of a quiet London lane and politely turns its back on the workshops next door.  Photo by: Jeremy Murch
    Marcus Lee and Rachel Hart’s wonderful wooden home sits at the end of a quiet London lane and politely turns its back on the workshops next door.

    Photo by: Jeremy Murch

  • 
  The second-floor family bathroom has an interior window overlooking the kitchen below.  Photo by: Jeremy Murch
    The second-floor family bathroom has an interior window overlooking the kitchen below.

    Photo by: Jeremy Murch

  • 
  Here, architect Marcus Lee maximized every bit of space in his London house by creating a third floor up in the eaves so that his girls—Mae, 6, Jodie, 8, and Ruby, 10—could have a study and three separate bedrooms.

Read the whole story here.  Photo by: Jeremy Murch
    Here, architect Marcus Lee maximized every bit of space in his London house by creating a third floor up in the eaves so that his girls—Mae, 6, Jodie, 8, and Ruby, 10—could have a study and three separate bedrooms. Read the whole story here.

    Photo by: Jeremy Murch

  • 
  The dining area benefits from the abundant natural light that pours in from the garden.  Photo by: Jeremy Murch
    The dining area benefits from the abundant natural light that pours in from the garden.

    Photo by: Jeremy Murch

  • 
  On the top floor the children have a sequence of bedrooms built into the eaves with space enough for desks and a choice of standard bed or bunk bed.  Photo by: Jeremy Murch
    On the top floor the children have a sequence of bedrooms built into the eaves with space enough for desks and a choice of standard bed or bunk bed.

    Photo by: Jeremy Murch

  • 
  Out in the garden, Lee designed a large cupboard with a sliding door and bank of shelves.  Photo by: Jeremy Murch
    Out in the garden, Lee designed a large cupboard with a sliding door and bank of shelves.

    Photo by: Jeremy Murch

  • 
  The main living area on the ground floor has plenty of storage, bookcases, and a Danish wood-burning stove, which pivots to throw heat and light in different directions.  Photo by: Jeremy Murch
    The main living area on the ground floor has plenty of storage, bookcases, and a Danish wood-burning stove, which pivots to throw heat and light in different directions.

    Photo by: Jeremy Murch

@current / @total

More

Add comment

Log in or register to post comments
Advertising