Slanted and Enchanted

written by:
photos by:
illustrated by:
January 14, 2009
Originally published in Super Natural
Read Full Article
  • 
  Londoner Marcus Lee turned a narrow lot next to a pickle works into a high-flying wood retreat with a garden out back and plenty of soaring space upstairs.
    Londoner Marcus Lee turned a narrow lot next to a pickle works into a high-flying wood retreat with a garden out back and plenty of soaring space upstairs.
  • 
  Marcus Lee and Rachel Hart’s wonderful wooden home sits at the end of a quiet London lane and politely turns its back on the workshops next door.
    Marcus Lee and Rachel Hart’s wonderful wooden home sits at the end of a quiet London lane and politely turns its back on the workshops next door.
  • 
  The second-floor family bathroom has an interior window overlooking the kitchen below.
    The second-floor family bathroom has an interior window overlooking the kitchen below.
  • 
  Here, architect Marcus Lee maximized every bit of space in his London house by creating a third floor up in the eaves so that his girls—Mae, 6, Jodie, 8, and Ruby, 10—could have a study and three separate bedrooms.

Read the whole story here.
    Here, architect Marcus Lee maximized every bit of space in his London house by creating a third floor up in the eaves so that his girls—Mae, 6, Jodie, 8, and Ruby, 10—could have a study and three separate bedrooms. Read the whole story here.
  • 
  The dining area benefits from the abundant natural light that pours in from the garden.
    The dining area benefits from the abundant natural light that pours in from the garden.
  • 
  On the top floor the children have a sequence of bedrooms built into the eaves with space enough for desks and a choice of standard bed or bunk bed.
    On the top floor the children have a sequence of bedrooms built into the eaves with space enough for desks and a choice of standard bed or bunk bed.
  • 
  Out in the garden, Lee designed a large cupboard with a sliding door and bank of shelves.
    Out in the garden, Lee designed a large cupboard with a sliding door and bank of shelves.
  • 
  The main living area on the ground floor has plenty of storage, bookcases, and a Danish wood-burning stove, which pivots to throw heat and light in different directions.
    The main living area on the ground floor has plenty of storage, bookcases, and a Danish wood-burning stove, which pivots to throw heat and light in different directions.
Previous Next
Slideshow loading...
@current / @total
Read Full Article

You May Also Like

Join the Discussion

Loading comments...