The Pace of Portland

written by:
photos by:
January 1, 2009
Originally published in Time for a Change?
Read Full Article
  • 
  Despite its proximity to downtown Portland, Oregon, Ben Watson and Claudio Tschopp’s home is surrounded by forests.
    Despite its proximity to downtown Portland, Oregon, Ben Watson and Claudio Tschopp’s home is surrounded by forests.
  • 
  Natural light fills the home, which Watson and Tschopp decorated with a mix of modern classics, thrift-store finds, and more contemporary design pieces like the Cappellini couch.
    Natural light fills the home, which Watson and Tschopp decorated with a mix of modern classics, thrift-store finds, and more contemporary design pieces like the Cappellini couch.
  • 
  To brighten the kitchen, which was once the darkest room, Watson and Tschopp decided on a glossy white finish, painted directly on the same rough-cut cedar paneling used throughout the house. This maintains the consistency of materials and texture, while reflecting light and enhancing the natural illumination. Stainless steel appliances and vintage bronze hardware add luster. Super White semigloss (walls) and Old Pick Up Blue (ceilings) are by Benjamin Moore.
    To brighten the kitchen, which was once the darkest room, Watson and Tschopp decided on a glossy white finish, painted directly on the same rough-cut cedar paneling used throughout the house. This maintains the consistency of materials and texture, while reflecting light and enhancing the natural illumination. Stainless steel appliances and vintage bronze hardware add luster. Super White semigloss (walls) and Old Pick Up Blue (ceilings) are by Benjamin Moore.
  • 
  Painter Claudio Tschopp.
    Painter Claudio Tschopp.
  • 
  A double-size shower, clad floor-to-ceiling in tiny earth-toned tiles, was built after relocating the water heater and claiming its space. A chic yet discreet toilet is wall-hung and the tank concealed, greatly ameliorating the somewhat claustrophobic feel of the original bathroom.
    A double-size shower, clad floor-to-ceiling in tiny earth-toned tiles, was built after relocating the water heater and claiming its space. A chic yet discreet toilet is wall-hung and the tank concealed, greatly ameliorating the somewhat claustrophobic feel of the original bathroom.
  • 
  Watson, who works from home when he’s not traveling, likes to use the back patio as his office during warmer months. In choosing patio furniture, he decided on a reversal of the interior color palette: A rectangular white metal table and chairs by Richard Schultz are durable but refined while contrasting with the cedar deck.
    Watson, who works from home when he’s not traveling, likes to use the back patio as his office during warmer months. In choosing patio furniture, he decided on a reversal of the interior color palette: A rectangular white metal table and chairs by Richard Schultz are durable but refined while contrasting with the cedar deck.
Previous Next
Slideshow loading...
@current / @total
Read Full Article

You May Also Like

Join the Discussion

Loading comments...