Oakland Aesthetics

written by:
photos by:
illustrated by:
March 16, 2009
Originally published in California Dreams
Read Full Article
  • 
  A stony walk and a line of bamboo, original to the property, direct visitors to the entryway of the Pfeiffers’ modest 1956 slice of heaven.
    A stony walk and a line of bamboo, original to the property, direct visitors to the entryway of the Pfeiffers’ modest 1956 slice of heaven.
  • 
  The Pfeiffers' furnishings tend to be of two stripes: flea-market treasures or prototypes and castoffs of Eric's design process. The low tables behind the front door are of Eric's design.
    The Pfeiffers' furnishings tend to be of two stripes: flea-market treasures or prototypes and castoffs of Eric's design process. The low tables behind the front door are of Eric's design.
  • 
  The chairs and end table in the living room are of Eric’s design.
    The chairs and end table in the living room are of Eric’s design.
  • 
  The sideboard in the dining room is by Florence Knoll.
    The sideboard in the dining room is by Florence Knoll.
  • 
  Clearly the roughest, and most relaxed, part of the house, Eric’s detached studio 
is equal parts design lab and playroom. He does most of his work in the studio 
half of the large, open room.
    Clearly the roughest, and most relaxed, part of the house, Eric’s detached studio is equal parts design lab and playroom. He does most of his work in the studio half of the large, open room.
  • 
  Eric's drawings.
    Eric's drawings.
  • 
  Eric's models.
    Eric's models.
  • 
  Luke and Keegan overrun the rest of the space with painting and TV watching.
    Luke and Keegan overrun the rest of the space with painting and TV watching.
  • 
  The large deck was falling apart when the Pfeiffers moved in, necessitating a serious overhaul of the lower level.
    The large deck was falling apart when the Pfeiffers moved in, necessitating a serious overhaul of the lower level.
  • 
  Luke channels Jimi on the concrete floor of the open living and dining room.
    Luke channels Jimi on the concrete floor of the open living and dining room.
  • 
  To temper the house’s warm tones, the couple opted for cool cabinet facings in 
the kitchen.
    To temper the house’s warm tones, the couple opted for cool cabinet facings in the kitchen.
Previous Next
Slideshow loading...
@current / @total
Read Full Article

You May Also Like

Join the Discussion

Loading comments...