Light Box

written by:
photos by:
January 15, 2009
For Tad Beck, making a home out of a stolid, windowless warehouse meant opening it up from the inside out. Read Full Article
  • 
  Tad Beck greets his lab mix, Little Bear, at the bottom of an alternating tread stairway that makes getting to and from the roof deck easy on two or four feet.  Photo by: Dave Lauridsen
    Tad Beck greets his lab mix, Little Bear, at the bottom of an alternating tread stairway that makes getting to and from the roof deck easy on two or four feet.

    Photo by: Dave Lauridsen

  • 
  The kitchen, with Richlite counters and upper cabinets that reach to the ceiling, leads to a small dining area illuminated by a Plexiglas “Agave” lamp.  Photo by: Dave Lauridsen
    The kitchen, with Richlite counters and upper cabinets that reach to the ceiling, leads to a small dining area illuminated by a Plexiglas “Agave” lamp.

    Photo by: Dave Lauridsen

  • 
  To make the bedroom seem ethereal—and far larger than its 12-by-12 dimensions suggest—Pratt designed a curtain that hangs on three sides, hiding closets to the left and right of the bed and providing privacy when extended in front of the sliding glass doors. The bedspread, in charcoal with undulating turquoise stitching (www.foldbedding.com), recalls the folds of the curtain; the overall effect is of a place for floating off to sleep.  Photo by: Dave Lauridsen
    To make the bedroom seem ethereal—and far larger than its 12-by-12 dimensions suggest—Pratt designed a curtain that hangs on three sides, hiding closets to the left and right of the bed and providing privacy when extended in front of the sliding glass doors. The bedspread, in charcoal with undulating turquoise stitching (www.foldbedding.com), recalls the folds of the curtain; the overall effect is of a place for floating off to sleep.

    Photo by: Dave Lauridsen

  • 
  Even in a wide-open loft space, it’s possible to create cozy furniture groupings. In the living room, where Beck reclines reading a Sharon Lockhart monograph, a grouping is formed by a couple of Eames chairs and a coffee table (made of tiles by Roger Capron) on what Beck calls a “quasi-psychedelic rug.” The furniture clustering provides moments of intimacy in the otherwise open space, which moves throughout the kitchen, dining, sleeping, and living areas, creating axial vignettes around the courtyard.  Photo by: Dave Lauridsen
    Even in a wide-open loft space, it’s possible to create cozy furniture groupings. In the living room, where Beck reclines reading a Sharon Lockhart monograph, a grouping is formed by a couple of Eames chairs and a coffee table (made of tiles by Roger Capron) on what Beck calls a “quasi-psychedelic rug.” The furniture clustering provides moments of intimacy in the otherwise open space, which moves throughout the kitchen, dining, sleeping, and living areas, creating axial vignettes around the courtyard.

    Photo by: Dave Lauridsen

  • 
  A skylight over the middle of a room is a nice thing. But, as architect Riley Pratt demonstrates, using a skylight along the edge of a room can help dematerialize walls and make an indoor space feel especially luminous. Here, a shower stall inside a renovated warehouse in Los Angeles seems to continue right up to the clouds (the skylight was installed so that its frame isn’t visible from below). “It’s like showering outside,” says the resident, artist Tad Beck. Read the whole story here.  Photo by: Dave Lauridsen
    A skylight over the middle of a room is a nice thing. But, as architect Riley Pratt demonstrates, using a skylight along the edge of a room can help dematerialize walls and make an indoor space feel especially luminous. Here, a shower stall inside a renovated warehouse in Los Angeles seems to continue right up to the clouds (the skylight was installed so that its frame isn’t visible from below). “It’s like showering outside,” says the resident, artist Tad Beck. Read the whole story here.

    Photo by: Dave Lauridsen

  • 
  The couple’s living room (which includes a flat-screen TV) overlooks Tad Beck’s studio; art supplies are stored in niches that are invisible from the living space above. A hallway along the edge of the building provides an alternate route to the front door.  Photo by: Dave Lauridsen
    The couple’s living room (which includes a flat-screen TV) overlooks Tad Beck’s studio; art supplies are stored in niches that are invisible from the living space above. A hallway along the edge of the building provides an alternate route to the front door.

    Photo by: Dave Lauridsen

  • 
  Except for adding a coat of grayish paint and stenciled numbers, Beck changed little about the building’s façade.  Photo by: Dave Lauridsen
    Except for adding a coat of grayish paint and stenciled numbers, Beck changed little about the building’s façade.

    Photo by: Dave Lauridsen

@current / @total

Read Full Article

Join the Discussion

Loading comments...