Industrial Revolution

written by:
photos by:
January 15, 2009
Originally published in Suburbs With Attitude
Read Full Article
  • 
  This steel-and-glass house, set amid dense forest south of Ithaca, New York, captivated Maria Cook and Lance Compa when they first toured it in 2004. They bought it not long afterward and turned it into a weekend retreat.
    This steel-and-glass house, set amid dense forest south of Ithaca, New York, captivated Maria Cook and Lance Compa when they first toured it in 2004. They bought it not long afterward and turned it into a weekend retreat.
  • 
  Compa and Cook relax on a patio at the western end of the house that overlooks a neighboring farm.
    Compa and Cook relax on a patio at the western end of the house that overlooks a neighboring farm.
  • 
  Floor-to-ceiling windows capture natural light and warmth while offering expansive views of the woods to the south. “In the winter, I like to use the house as therapy because there’s so much light,” Cook says.
    Floor-to-ceiling windows capture natural light and warmth while offering expansive views of the woods to the south. “In the winter, I like to use the house as therapy because there’s so much light,” Cook says.
  • 
  Some aspects of the design continue to puzzle Cook and Compa, who compare the narrow kitchen to an airplane galley.
    Some aspects of the design continue to puzzle Cook and Compa, who compare the narrow kitchen to an airplane galley.
  • 
  The house has become a showcase for Cook and Compa's collection of modern furniture, including several Eames chairs and a Jens Risom chair for Knoll.
    The house has become a showcase for Cook and Compa's collection of modern furniture, including several Eames chairs and a Jens Risom chair for Knoll.
  • 
  A counter runs the length of the northern side of the house, offering a convenient workspace and plenty of storage.
    A counter runs the length of the northern side of the house, offering a convenient workspace and plenty of storage.
  • 
  Cook and Compa turned a carport into a breezeway, adding patio furniture and an orange bench to give the space a dash of color. Along with the patio, it adds 1,300 square feet of usable space during the warmer months.
    Cook and Compa turned a carport into a breezeway, adding patio furniture and an orange bench to give the space a dash of color. Along with the patio, it adds 1,300 square feet of usable space during the warmer months.
Previous Next
Slideshow loading...
@current / @total
Read Full Article

You May Also Like

Join the Discussion

Loading comments...