Advertising
Advertising

You are here

Clark Institute to Unveil Ando-Designed Visitor Center

This summer will see the completion of the final stages of the Clark Art Institute's campus expansion program. Located in Williamstown, Massachusetts, the Sterling and Francine Clark Art Institute will christen a new Visitor Center designed by renowned architect Tadao Ando. The center's glass entry area is a dramatic new entrance to the Clark Institute. Since its 2001 reconceptualization, the Institute's campus has undergone extensive changes, including the demolition of a physical plant and the completion and opening of the Stone Hill center. Such changes will enable the Institute to surpass its former size limitations and display a wider variety of works.

In this rendering from Tadao Ando Architect & Associates the modified Clark campus is envisioned as it will be visible from Stone Hill, the feature on Clark campus after which the Stone Hill center is named.  Tadao Ando designed the Stone Hill center as well as the Visitor Center, the most prominent structure in the image. The Clark's Director Michael Conforti explains Tadao Ando's aesthetic as one that brings "architecture and nature into balance in a very special way."  The construction, which includes a landscape redesign by landscape architect Gary Hilderbrand, and a renovation of the Museum Building by Selldorf Architects, is expected to be completed in July.

dwell.com is your online home in the modern world. Join us as we follow our team around the globe on Twitter, Facebook, and Pinterest. Want more? Never miss another word of Dwell with our free iTunes app.

Comments

Log in or register to post comments
Advertising