A Suspended Home Extension in Australia

written by:
November 15, 2013
Surrounded by the Pacific Ocean and Lennox Head in New South Wales, Chris Knapp, a working architect at Built-Environment Practice, designed a suspended slab-concrete addition to a private Australian residence. Read Full Article
  • 
  Architect Chris Knapp of Built-Environment Practice designed and completed construction of the Dragonfly within six months. Photo by Owen McGoldrick.  Courtesy of: Owen McGoldrick
    Architect Chris Knapp of Built-Environment Practice designed and completed construction of the Dragonfly within six months. Photo by Owen McGoldrick.

    Courtesy of: Owen McGoldrick

  • 
  The private addition is tucked beneath the primary home complete with a garden patio, sauna, and outdoor shower. Photo by Owen McGoldrick.  Courtesy of: Owen McGoldrick
    The private addition is tucked beneath the primary home complete with a garden patio, sauna, and outdoor shower. Photo by Owen McGoldrick.

    Courtesy of: Owen McGoldrick

  • 
  Due to the specific location Knapp intended to emphasize the indoor-outdoor relationship of the unit with the environment. Photo by Owen McGoldrick.  Courtesy of: Owen McGoldrick
    Due to the specific location Knapp intended to emphasize the indoor-outdoor relationship of the unit with the environment. Photo by Owen McGoldrick.

    Courtesy of: Owen McGoldrick

  • 
  Integrating the unit into the landscape, Knapp clad the exterior in natural copper. Photo by Owen McGoldrick.  Courtesy of: Owen McGoldrick
    Integrating the unit into the landscape, Knapp clad the exterior in natural copper. Photo by Owen McGoldrick.

    Courtesy of: Owen McGoldrick

  • 
  The residents wanted a space where guests could stay throughout the year which could also to be used as a functioning retreat from the main house. Photo by Owen McGoldrick.  Courtesy of: Owen McGoldrick
    The residents wanted a space where guests could stay throughout the year which could also to be used as a functioning retreat from the main house. Photo by Owen McGoldrick.

    Courtesy of: Owen McGoldrick

  • 
  This project engages the occupant in a dialogue between extensive views of the Pacific Ocean and Lennox Head, in contrast with immediate snapshots of the rocky hillside on which the project is grounded,” Knapp says. Photo by Owen McGoldrick.  Courtesy of: Owen McGoldrick
    This project engages the occupant in a dialogue between extensive views of the Pacific Ocean and Lennox Head, in contrast with immediate snapshots of the rocky hillside on which the project is grounded,” Knapp says. Photo by Owen McGoldrick.

    Courtesy of: Owen McGoldrick

@current / @total

Read Full Article

Join the Discussion

Loading comments...