Reinventing a Traditional Edwardian near Lake Ontario

written by:
photos by:
November 5, 2013
as
Retrofit Reinvention
Read Full Article
  • 
  Architect Drew Mandel updated a house in Toronto to look modern and cozy. The clients desired a warm material base for the interior so Mandel used American walnut for the flooring, millwork, and staircase. Loire limestone covers the landing below the steps and Calacatta marble clads the kitchen counters and island.
    Architect Drew Mandel updated a house in Toronto to look modern and cozy. The clients desired a warm material base for the interior so Mandel used American walnut for the flooring, millwork, and staircase. Loire limestone covers the landing below the steps and Calacatta marble clads the kitchen counters and island.
  • 
  Mandel mounted the fireplace in a blackened-steel frame, which echoes the window and door treatment on the house’s new facade.
    Mandel mounted the fireplace in a blackened-steel frame, which echoes the window and door treatment on the house’s new facade.
  • 
  A sliding door by Bauhaus Fine Windows and Doors leads from the addition into the backyard. A sectional and floor lamp purchased from local shop Structube, Ikea rug, and Plaisir table by Formstelle for Zeitraum outfit the living room. Artist Rebecca Rodgers created the abstract painting.
    A sliding door by Bauhaus Fine Windows and Doors leads from the addition into the backyard. A sectional and floor lamp purchased from local shop Structube, Ikea rug, and Plaisir table by Formstelle for Zeitraum outfit the living room. Artist Rebecca Rodgers created the abstract painting.
  • 
  A movable island, set on stainless steel casters, sits in the center of the kitchen. The Panasonic microwave is built into the cabinetry and the August pendant lights illuminating the island are by Uberhaus.
    A movable island, set on stainless steel casters, sits in the center of the kitchen. The Panasonic microwave is built into the cabinetry and the August pendant lights illuminating the island are by Uberhaus.
  • 
  Mandel designed a six-by-eight-foot extension for additional space on the ground floor.
    Mandel designed a six-by-eight-foot extension for additional space on the ground floor.
Previous Next
Slideshow loading...
@current / @total
Read Full Article

You May Also Like

Join the Discussion

Loading comments...