Angular Multi-Generational Home in Washington

written by:
September 4, 2013
For many baby boomers, "retirement" is just a long way to spell "the end." This wasn't the case for Mike and Fiona Goodchild, a pair of retiring Scottish UCSB professors who wanted a home that would easily adapt to meet their changing needs while helping future generations meet theirs. After purchasing a tear-down house next to their adult daughter's home and family in 2010, the Goodchilds connected with a pair of architects who shared their sensibility. The resulting Burke-Gilman Bike Trail house, named for the Seattle recreational footpath which it overlooks, is the playful embodiment of sustainability. From the adaptable office space upstairs to the back entry that has been designed for conversion into a wheelchair path, the house is as changeable as it is comfortable. Read Full Article
  • 
  At the lower left, polycarbonate panels glow under the cantilevered, vertically-seamed sheet-metal facade.

Photo credit: Dale Christopher Lang PhD AIAP
    At the lower left, polycarbonate panels glow under the cantilevered, vertically-seamed sheet-metal facade.

    Photo credit: Dale Christopher Lang PhD AIAP

  • 
  The kitchen window was designed to look into the Goodchilds' daughter's home.

Photo credit: Dale Christopher Lang PhD AIAP
    The kitchen window was designed to look into the Goodchilds' daughter's home.

    Photo credit: Dale Christopher Lang PhD AIAP

  • 
  Mike's second-floor office features locally-sourced cabinetry.
Photo credit: Dale Christopher Lang PhD AIAP
    Mike's second-floor office features locally-sourced cabinetry.

    Photo credit: Dale Christopher Lang PhD AIAP

  • 
  The pantry is integrated into the stairwell that leads to the basement.
Photo credit: Dale Christopher Lang PhD AIAP
    The pantry is integrated into the stairwell that leads to the basement.

    Photo credit: Dale Christopher Lang PhD AIAP

  • 
  Public front, private back, with a view of the garage.
Photo credit: Dale Christopher Lang PhD AIAP
    Public front, private back, with a view of the garage.

    Photo credit: Dale Christopher Lang PhD AIAP

@current / @total

Read Full Article

Join the Discussion

Loading comments...