Advertising
Advertising

You are here

Taylor Made

+ Read Article
Architect Piers Taylor's renovation of an old gameskeeper's cottage, complete with a castellated roof and sweeping meadow below, is an exercise in dramatic modernization, one that takes advantage of everything its storybook setting has to offer.
  • 
  Moonshine is beautifully set in an isolated spot in the English countryside outside of Bath. The dramatic juxtaposition of a stone gamekeeper's cottage and a modern timber framed addition gives the home a quaint, pastoral feel while capitalizing on the dramatic view of St. Catherine's Valley.  Photo by Ben Anders.
    Moonshine is beautifully set in an isolated spot in the English countryside outside of Bath. The dramatic juxtaposition of a stone gamekeeper's cottage and a modern timber framed addition gives the home a quaint, pastoral feel while capitalizing on the dramatic view of St. Catherine's Valley. Photo by Ben Anders.
  • 
  The living room.  Photo by Ben Anders.
    The living room. Photo by Ben Anders.
  • 
  The classic yellow Robin Day chairs from Habitat perfectly complement the purple Jack light by Tom Dixon. Piers designed and built the table when he was in architecture school.  Photo by Ben Anders.
    The classic yellow Robin Day chairs from Habitat perfectly complement the purple Jack light by Tom Dixon. Piers designed and built the table when he was in architecture school. Photo by Ben Anders.
  • 
  In the master bedroom, an original Aalto L leg chair from 1953 offers an idyllic spot to tie shoes.  Photo by Ben Anders.
    In the master bedroom, an original Aalto L leg chair from 1953 offers an idyllic spot to tie shoes. Photo by Ben Anders.
  • 
  The main living room is an open-plan space with an integrated kitchen and dining area. The table, made by Taylor and shrouded in Marimekko, is outfitted with blue Tripp Trapp adjustable children's chairs by Stokke; the striped rug is from Ikea.  Photo by Ben Anders.
    The main living room is an open-plan space with an integrated kitchen and dining area. The table, made by Taylor and shrouded in Marimekko, is outfitted with blue Tripp Trapp adjustable children's chairs by Stokke; the striped rug is from Ikea. Photo by Ben Anders.
  • 
  In the master bathroom upstairs, the Tokyo roll-top bathtub from victoriaplumb benefits from an epic view.  Photo by Ben Anders.
    In the master bathroom upstairs, the Tokyo roll-top bathtub from victoriaplumb benefits from an epic view. Photo by Ben Anders.
  • 
  Beyond the kitchen is a secondary room that is a pantry, prep area, utility room, and entrance hall all in one. The standard beech-top counters from Howdens Joinery Co. are doubled up to achieve a three-inch thickness, with the rounded edges cut off.  Photo by Ben Anders.
    Beyond the kitchen is a secondary room that is a pantry, prep area, utility room, and entrance hall all in one. The standard beech-top counters from Howdens Joinery Co. are doubled up to achieve a three-inch thickness, with the rounded edges cut off. Photo by Ben Anders.
  • 
  The rear facade reveals a glimpse of the living room.  Photo by Ben Anders.
    The rear facade reveals a glimpse of the living room. Photo by Ben Anders.
  • 
  The addition includes a large timber deck at the front, where the family can lounge and enjoy the lush scenery.  Photo by Ben Anders.
    The addition includes a large timber deck at the front, where the family can lounge and enjoy the lush scenery. Photo by Ben Anders.

@current / @total

More

Add comment

By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.
Advertising
Close
Try Dwell Risk-Free!
Yes! Send me a RISK-FREE issue of Dwell. If I like it I'll pay only $14.95 for one year (10 issues in all).