Seoul, South Korea

written by:
photos by:
May 25, 2010
Originally published in Megacities
Read Full Article
  • 
  Four Box House perches on a rugged mountain-side in northern Seoul’s Pyeongchandong district, making for spectacular views.
    Four Box House perches on a rugged mountain-side in northern Seoul’s Pyeongchandong district, making for spectacular views.
  • 
  Architect Byoung-soo Cho and his wife, Eunsil Kim, value the privacy, and style, that a concrete wall and recycled Indonesian teak facade provide.
    Architect Byoung-soo Cho and his wife, Eunsil Kim, value the privacy, and style, that a concrete wall and recycled Indonesian teak facade provide.
  • 
  Light from windows on all four sides spills over the dining room’s custom-made teak table.
    Light from windows on all four sides spills over the dining room’s custom-made teak table.
  • 
  The courtyard offers a glimpse of nature from nearly every angle, including up.
    The courtyard offers a glimpse of nature from nearly every angle, including up.
  • 
  The central courtyard helps cool the house.
    The central courtyard helps cool the house.
  • 
  A view of the dining room from the courtyard.
    A view of the dining room from the courtyard.
  • 
  A single crepe myrtle, which sports red blossoms in summer, defines the courtyard.
    A single crepe myrtle, which sports red blossoms in summer, defines the courtyard.
  • 
  Cho relaxes in the first-floor living room, where paintings by up-and-coming Germany-based Chinese artist Ruo Bing Chen play off a sofa and coffee table designed by the architect himself.
    Cho relaxes in the first-floor living room, where paintings by up-and-coming Germany-based Chinese artist Ruo Bing Chen play off a sofa and coffee table designed by the architect himself.
  • 
  Arco’s Jolly Jubilee chairs, designed by Ineke Hans, give the downstairs living room a shot of color.
    Arco’s Jolly Jubilee chairs, designed by Ineke Hans, give the downstairs living room a shot of color.
  • 
  Textured concrete walls are a signature of Cho’s work.
    Textured concrete walls are a signature of Cho’s work.
  • 
  Strategically placed wooden windows like this one is an expression of Cho's style.
    Strategically placed wooden windows like this one is an expression of Cho's style.
  • 
  Light is a key element of the home’s design. Photography lights from a local manufacturer keep the basement studio bright.
    Light is a key element of the home’s design. Photography lights from a local manufacturer keep the basement studio bright.
  • 
  Paper-covered walls in the tea room on the second floor soak up a softer incarnation of the sun’s rays.
    Paper-covered walls in the tea room on the second floor soak up a softer incarnation of the sun’s rays.
Previous Next
Slideshow loading...
@current / @total
Read Full Article

You May Also Like

Join the Discussion

Loading comments...