Music Holl: A Copper Clad Pavilion in Seoul

written by:
photos by:
April 8, 2013
Originally published in Global Style
as
Music Holl
Inspired by a never-performed symphony he discovered in a book by avant-garde composer John Cage, architect Steven Holl has designed a masterful home and gallery in Seoul that fuses architecture and music.
Read Full Article
  • 
  A watercolor by architect Steven Holl was an early step toward translating an obscure musical score by István Anhalt into a new home and gallery in Seoul, South Korea

    A watercolor by architect Steven Holl was an early step toward translating an obscure musical score by István Anhalt into a new home and gallery in Seoul, South Korea

  • 
  When viewed from above, the Daeyang Gallery and House is nearly identical to the sketch Anhalt made for his Symphony of Modules, though Holl has filled Anhalt’s negative space with a pool of water.

    When viewed from above, the Daeyang Gallery and House is nearly identical to the sketch Anhalt made for his Symphony of Modules, though Holl has filled Anhalt’s negative space with a pool of water.

  • 
  István Anhalt's sketch of the Symphony of Modules, which took him five years to compose.

    István Anhalt's sketch of the Symphony of Modules, which took him five years to compose.

  • 
  Clad in copper panels that Holl had fabricated by the Kansas City, Missouri, company Zahner, the house is daylit by a host of rectangular skylights (inspired by the musical staff) punched through the roofs and the pool’s floor.

    Clad in copper panels that Holl had fabricated by the Kansas City, Missouri, company Zahner, the house is daylit by a host of rectangular skylights (inspired by the musical staff) punched through the roofs and the pool’s floor.

  • 
  Holl designed seven rugs specifically for the home. The one in this room shows the building’s interplay of structure and water; the architect also designed the light fixture next to it.

    Holl designed seven rugs specifically for the home. The one in this room shows the building’s interplay of structure and water; the architect also designed the light fixture next to it.

  • 
  In the tearoom, Tre 3 chairs by Angelo Mangiarotti for AgapeCasa surround a Trienna table by Ilmari Tapiovaara for Artek.

    In the tearoom, Tre 3 chairs by Angelo Mangiarotti for AgapeCasa surround a Trienna table by Ilmari Tapiovaara for Artek.

  • 
  Holl designed rectangular punctures in the various roofs and in the central pool of water to allow bars of light to dance and play on the interior. 

    Holl designed rectangular punctures in the various roofs and in the central pool of water to allow bars of light to dance and play on the interior. 

Previous Next
Slideshow loading...
@current / @total
Read Full Article

You May Also Like

Join the Discussion

Loading comments...