A Modern Glass Addition in Belgium

written by:
photos by:
April 1, 2013
For this tiny house in the Belgian forest, a little extra square footage comes in the form of a glassed-in addition with a stellar view. Read Full Article
  • 
  Adding 290 square feet to this already small (just 566 square feet) black A-frame in Brecht, Belgium, was all the local building ordinances allowed, but the architects at dmvA found that a single wing extended out to the side gave resident Rini van Beek all the storage and living space that she needs.  Photo by: Frederik Vercruysse

    Adding 290 square feet to this already small (just 566 square feet) black A-frame in Brecht, Belgium, was all the local building ordinances allowed, but the architects at dmvA found that a single wing extended out to the side gave resident Rini van Beek all the storage and living space that she needs.

    Photo by: Frederik Vercruysse

  • 
  Van Beek’s extra space is home to her office. She works on a Tense table by Piergiorgio and Michele Cazzaniga and Flow chairs by Jean Marie Massaud, both for MDF Italia.  Photo by: Frederik Vercruysse

    Van Beek’s extra space is home to her office. She works on a Tense table by Piergiorgio and Michele Cazzaniga and Flow chairs by Jean Marie Massaud, both for MDF Italia.

    Photo by: Frederik Vercruysse

  • 
  In the living area, a Tufty-Time sofa by Patricia Urquiola for B&B Italia, a Soft Grid blanket by Established & Sons, and a wood-burning stove by Stûv keep her comfortable.  Photo by: Frederik Vercruysse

    In the living area, a Tufty-Time sofa by Patricia Urquiola for B&B Italia, a Soft Grid blanket by Established & Sons, and a wood-burning stove by Stûv keep her comfortable.

    Photo by: Frederik Vercruysse

  • 
  The original building’s structural framework is a series of sloping studs; Verschueren left these intact on the side of the house to be enlarged, matching them to new vertical studs in the frame constructed for the extension.  Photo by: Frederik Vercruysse

    The original building’s structural framework is a series of sloping studs; Verschueren left these intact on the side of the house to be enlarged, matching them to new vertical studs in the frame constructed for the extension.

    Photo by: Frederik Vercruysse

@current / @total

Read Full Article

Join the Discussion

Loading comments...