Advertising
Advertising

You are here

A Mid-Century Modern Home in Southwest Portland

Read Article

Living in a state that’s saturated with rain for 
much of the year, Oregonians rightly have an obsession with sunshine.

  • 
  When Jennifer and Mattias Segerholt decided to move to Portland after five years in Los Angeles, a shared climate-based trepidation shaped their real estate search.  Photo by: John Clark
    When Jennifer and Mattias Segerholt decided to move to Portland after five years in Los Angeles, a shared climate-based trepidation shaped their real estate search.

    Photo by: John Clark

  • 
  Armed with abundant optimism and boundless patience, the couple turned a run-down ranch house into their modern ideal.  Photo by: John Clark
    Armed with abundant optimism and boundless patience, the couple turned a run-down ranch house into their modern ideal.

    Photo by: John Clark

  • 
  Jennifer and Mattias Segerholt’s home in southwest Portland, Oregon, presented a dismal picture upon initial inspection.  Photo by: John Clark
    Jennifer and Mattias Segerholt’s home in southwest Portland, Oregon, presented a dismal picture upon initial inspection.

    Photo by: John Clark

  • 
  “We’re trying to pretend this is our little ray of sunshine in the middle of Portland,” says Jennifer, with Mattias and Moa (right), of the couple’s Eichleresque abode. The sofa is by Florence Knoll for Knoll.  Photo by: John Clark
    “We’re trying to pretend this is our little ray of sunshine in the middle of Portland,” says Jennifer, with Mattias and Moa (right), of the couple’s Eichleresque abode. The sofa is by Florence Knoll for Knoll.

    Photo by: John Clark

  • 
  On those rare sunny days the Segerholts might even forsake their Doble dining table by Montis for their green backyard.  Photo by: John Clark
    On those rare sunny days the Segerholts might even forsake their Doble dining table by Montis for their green backyard.

    Photo by: John Clark

  • 
  A before shot of  the fireplace. Even though they changed every surface of the place, they "didn't alter the structure at all," Jennifer says.  Photo by: John Clark
    A before shot of the fireplace. Even though they changed every surface of the place, they "didn't alter the structure at all," Jennifer says.

    Photo by: John Clark

  • 
  Jennifer and Mattias Segerholt renovated a five-bedroom, 2,400-square-foot post-and-beam house in Portland, Oregon. Though the house's features were a complete mess upon purchase, its form was perfectly preserved, including the fireplace. Read the full article here.  Photo by: John ClarkCourtesy of: John Clark
    Jennifer and Mattias Segerholt renovated a five-bedroom, 2,400-square-foot post-and-beam house in Portland, Oregon. Though the house's features were a complete mess upon purchase, its form was perfectly preserved, including the fireplace. Read the full article here.

    Photo by: John Clark

    Courtesy of: John Clark

  • 
  A shot of the side facade, circa 2006.  Photo by: John Clark
    A shot of the side facade, circa 2006.

    Photo by: John Clark

  • 
  A Dokstra table from Ikea is situated on the patio.  Photo by: John Clark
    A Dokstra table from Ikea is situated on the patio.

    Photo by: John Clark

  • 
  The literal and figurative centerpiece of the house is the atrium, through which light filters into the rest of the house year-round.  Photo by: John Clark
    The literal and figurative centerpiece of the house is the atrium, through which light filters into the rest of the house year-round.

    Photo by: John Clark

  • 
  Sitting in their living room, Jennifer and Mattias can watch Moa traverse obstacle courses of hula hoops and basketballs in the atrium when it rains.  Photo by: John Clark
    Sitting in their living room, Jennifer and Mattias can watch Moa traverse obstacle courses of hula hoops and basketballs in the atrium when it rains.

    Photo by: John Clark

  • 
  The wallpaper from Finland breaks up the clean white surface.  Photo by: John Clark
    The wallpaper from Finland breaks up the clean white surface.

    Photo by: John Clark

  • 
  A 2006 photograph shows the dated sliding glass doors.  Photo by: John Clark
    A 2006 photograph shows the dated sliding glass doors.

    Photo by: John Clark

  • 
  A deeply saturated blue hue colors the playroom wall.  Photo by: John ClarkCourtesy of: John Clark
    A deeply saturated blue hue colors the playroom wall.

    Photo by: John Clark

    Courtesy of: John Clark

  • 
  The Heath tiles in the bathroom were hand-selected from boxes of factory seconds.  Photo by: John Clark
    The Heath tiles in the bathroom were hand-selected from boxes of factory seconds.

    Photo by: John Clark

@current / @total

More

Add comment

Log in or register to post comments
Advertising