Advertising
Advertising

You are here

Labor of Loved Ones

Read Article
Designed by his son and daughter-in-law, and largely built by his family and a host of neighborly helpers, Bill Weber’s new home is all about strengthening the ties that bind.
  • 
  The Weber residence sits comfortably in the rich, green Wisconsin valley.
    The Weber residence sits comfortably in the rich, green Wisconsin valley.
  • 
  The home is clad in galvanized corrugated metal.
    The home is clad in galvanized corrugated metal.
  • 
  Bill Weber built his home while serving as his own general contractor.
    Bill Weber built his home while serving as his own general contractor.
  • 
  Light pours into the combined living, dining, and kitchen space at the front of the house. Antique furnishings are offset by the striking Pendant 169 lamp by Danish architect Poul Christiansen for Le Klint.
    Light pours into the combined living, dining, and kitchen space at the front of the house. Antique furnishings are offset by the striking Pendant 169 lamp by Danish architect Poul Christiansen for Le Klint.
  • 
  The residence features quiet, poetic spaces, such as the kitchen.
    The residence features quiet, poetic spaces, such as the kitchen.
  • 
  Clear, minimal lines define the residence’s cabinetry and fenestration. Furnishings include the Nelson Platform bench by Herman Miller.
    Clear, minimal lines define the residence’s cabinetry and fenestration. Furnishings include the Nelson Platform bench by Herman Miller.
  • 
  The home’s windows perfectly frame views of the neighboring sights.
    The home’s windows perfectly frame views of the neighboring sights.
  • 
  A hallway lined with windows provides a distinctive gateway to the bedroom.
    A hallway lined with windows provides a distinctive gateway to the bedroom.
  • 
  A half floor upstairs overlooks the spacious living area where Bill and his sons relax.
    A half floor upstairs overlooks the spacious living area where Bill and his sons relax.
  • 
  Bill Weber and sons Nick and Wyatt (left) relax on the home’s deck.
    Bill Weber and sons Nick and Wyatt (left) relax on the home’s deck.
  • 
  Structural timbers were salvaged from a local industrial building and demarcate the change in flooring surfaces.
    Structural timbers were salvaged from a local industrial building and demarcate the change in flooring surfaces.
  • 
  The rear of the house, which could have been treated as an afterthought given the project’s minimal budget, is instead a lively essay in form and color.
    The rear of the house, which could have been treated as an afterthought given the project’s minimal budget, is instead a lively essay in form and color.

@current / @total

More

Add comment

Log in or register to post comments
Advertising